26/05 2021

Natječaj | Industrijska baština u digitalno doba

MI+ platforma, Natječaji, Natječaji

Rok: 14. lipnja 2021.

 

MI + platforma poziva učenika srednjih škola u Istarskoj županiji da se prijave na umjetnički startup natječaj za audio-vizualne radove u digitalnom formatu na temu “Industrijska baština u digitalno doba” (digitalna fotografija, audio, video, computer art, digitalna grafika…) u sklopu StartArt projekta.

Industrijska baština predstavlja raznolike ostatke industrijske kulture koja posjeduje povijesnu, tehnološku, društvenu, kulturnu te znanstvenu vrijednost. Proces industrijalizacije bio je ključni pokretač društveno-ekonomskih promjena kroz gotovo tri stoljeća, dok industrijska arhitektura najbolje pokazuje značaj industrije u kontekstu razvoja i uporabe novih tehnologija kao nosioca tih promjena. Reinterpretiranjem ostataka industrijske kulture uz pomoć suvremenih digitalnih alata industrijskoj baštini daje se i nova, umjetnička vrijednost.

Kome je namijenjen poziv: svim učenicima srednjih škola sa područja Istarske županije

Glasanje: Svi prijavljeni radovi će bit objavljeni na instagram profilu projekta. Publika će putem lajkova izabrati odabir za nagradu publike.

Žiri će odabrati još 5 finalista.

Finalisti: Izabrani autori imati će  mogućnost mentoriranja od strane afirmiranih umjetnika kako bi im se pomoglo u njihovom daljnjem umjetničkom razvoju. Njihovi radovi izlagat će se na putujućoj i online izložbi, kao i na 3 umjetnička festivala/manifestacije u Istarskoj županiji: Media Mediteranea (Pula), GRISIAyouth (Rovinj) i Arterija (Novigrad), te intervju za Kulturistra – portal za kulturu Istarske županije.

Nagrada: Zagarantirana je i novčana nagrada u iznosu od 1.000 kuna za izabrane autore.

Prijava mora sadržavati:

Kratki koncept predloženog rada (maksimalno 1 kartica teksta).

Nakon prijave mailom će se prijavitelju poslati link na google drive  za dostavljanje prijedloga umjetničkog rada u digitalnom formatu

Prijave se podnose na e-mail adresu:

lae@pu.t-com.hr,

predmet: Prijava na natječaj “StartArt”

zaključno do 14. lipnja 2021.,

O rezultatima će prijavitelji biti obavješteni putem e-maila, najkasnije do 1. srpnja 2021.

SRETNO!

Nositelj projekta: Faro11,

Partneri: Metamedij, L.A.E. XXI, Muzej Lapidarijum, Turistička zajednica Općine Bale

Pod pokroviteljstvom: Istarske županije – Regione Istriana – Upravni odjel za kulturu i zavičajnost

Startart_poziv-HR

Startart_poziv_IT

RSS 2.0 | trackback