24/04 2015

Polaznici radionice „Ne/vidljiva Istra“ na 7. Etnofilmu

Novosti

Polaznici radionice „Ne/vidljiva Istra“ koja traje od 19. do 25. travnja i koja se održava u sklopu projekta „In/Visible Cities: Urban Multimedia Festival“ posjetili su otvorenje 7. Etnofilm festivala u Rovinju. Budući da je jedan od zadataka radionice promišljanje o načinu na koji nove tehnologije mogu doprinijeti osvještavanju i jačanju lokalnog identiteta, promjeni odnosa stanovnika prema gradskom prostoru te njegovom aktivnom oživljavanju, ovaj posjet Rovinju poslužio im je kao dodatni grupni rad na terenu koji im je pruži uvid u različite fenomene stapanja jedne kulturne manifestacije s urbanim tkivom.

_DSC8137 (600x366)

 

 

 

 

 

 

Nakon službenog otvaranja festivala, polaznici (njih 14) i brojna publika Etnofilma u rovinjskom MMC-u pogledali su film Vjekoslava Gašaparovića „S vama kroz život“ koji donosi priču o zanemarivanju odgovornosti prehranjivanja vlastitog tijela te zaboravu procesa pripreme i obrade hrane, prouzročenih sve većim brojem supermarketa. U nastavku prikazan je film autorice Babette Bürgi „Niti“, a radi se o portretu onih koji su izvan klasičnih rodnih dihotomija, onih čiji je rod fluidan i transformativan – forma koja se mijenja. Nakon projekcija filmova uslijedio je i kratak razgovor s redateljima.

_DSC8113 (600x360)

 

 

 

 

 

 

Vrhunac prve večeri 7. Etnofilma u Rovinju bio je nastup etno skupine Veja koja je poznata po suvremenom aranžiranju tradicijske glazbe Istre, ali i šire.

Foto Roberta Paljar

 

———————————————————————————————————————

Participants of the workshop “In / Visible Istria”, visited the opening of the seventh Etnofilm Festival in Rovinj on April 23rd. As one of the tasks of the workshop is to reflect on the manner in which new technologies can contribute to raising awareness and strengthening local identity, change of relations between the residents and the city areas, this visit to Rovinj served as an additional group work that will provide insight to the various phenomena of fusing a cultural event with the urban tissue.

Workshop “In / Visible Istria” runs from April 19-25 in Poreč and Pula, and is held as a part of the international project “In / Visible Cities: Urban Multimedia Festival”.

 

 

Tags: , , ,

RSS 2.0 | trackback