23/10 2019

Otvorene prijave za radionicu Remiks identiteta 6

Metamedia Lab, Metamusic studio, Novosti

Remiks identiteta je glazbeni projekt udruge Metamedij koji se provodi u sklopu MMLab-a i glazbenog community studija Metamusic –kreativnih laboratorija Društvenog centra Rojc, a čija je svrha lokalnim umjetnicima omogućiti uvjete za glazbenu produkciju.

Cilj radionice je producirati vlastite remikseve kroz grupni rad i stručno mentorstvo Noela Šurana, te educirati polaznike o upotrebi digitalnih alata za produkciju glazbe. Radionica je namijenjena svima zainteresiranim za glazbu, zvuk i sound art.

 

Ovogodišnja tema radionica nadovezuje se na projekt „Sam sobon“ Noela Šurana koji podrazumijeva, istraživanje, dokumentiranje, produkciju i prezentaciju tradicijskih napjeva u stilu dvoglasja tijesnih intervala (kanat). Polaznici će s Noelom istražiti, eksperimentirati i improvizirati pjevanje „na tanko i na debelo“. Materijali snimljeni tijekom radionice poslužit će za novu produkciju u kojoj će se posuđivanjem i mijenjanjem nastalih zvukova stvarati novi i kombinirati s onim elektronskim.

Remiks identiteta će započeti s predstavljanjem projekta “Sam sobom“ Noela Šurana u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojcu u utorak, 29. listopada 2019. u 18:00.

Projekt će se nastaviti s radionicama;

29.10. 2019 – od 19:00 – 21:00 i 30.10.2019. – od 18:00-20:00 u prostorijama i studiju Udruge Metamedij, DC Rojc,18:00-20:00

Zainteresirani se mogu prijaviti ovdje.

Za dodatne informacije vezano za radionicu možete poslati na:

kontakt.radionice@gmail.com

Biografija voditelja:

Noel Šuran, multimedijalni umjetnik i likovni pedagog. Rođen 1986. godine u Puli. Završio je Akademiju primijenjenih umjetnosti. Trenutno završava poslijediplomski doktorski studij kulturne antropologije i etnologije. U njegovom umjetničkom radu evidentan je antropološki kontekst. Dugi niz godina bavi se nematerijalnom kulturom, posebice tradicijskom glazbom. Uključen je u nekoliko domaćih i međunarodnih znanstvenih i umjetničkih projekata. Zapaženo je sudjelovao na mnogim manifestacijama, susretima, znanstvenim, stručnim skupovima, izložbama, smotrama vezanim uz prezentaciju i edukaciju nematerijalne kulture. Izlagao je u zemlji i inozemstvu. Pored toga sudjelovao je i na mnogobrojnim glazbenim projektima u domovini i svijetu. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja. Radi kao nastavnik likovne kulture u osnovnoj školi. Živi i stvara u Lindaru.

Tags: ,

RSS 2.0 | trackback