21/10 2019

Mi+ platforma i udruga Metamedij na radionici u Zagrebu i konferenciji u Karlovcu

MI+ platforma, Novosti

Marino Jurcan sudjelovao je kao predstavnik MI+ platforme na radionici DKC-HR koja je održana u petak, 11. listopada u sklopu 12. Clubture Foruma u maloj dvorani zagrebačkog Pogona Jedinstvo.

Radionica je poslužila kako razmjena znanja i iskustava među akterima koji se u svojim lokalnim sredinama bave zagovaranjem osnivanja i uspostavom društveno-kulturnih centara na načelima sudioničkog upravljanja i civilno-javnog partnerstva. Jedan od zaključaka radionice bila je važnost zagovaranja izrade kodeksa dobre prakse koji sadržava sljedeće odrednice: otvorenost, uključivost i transparentnost. Također, važno je zagovarati promjenu kulturnih politika na razini javnog sektora, novih hibridnih oblika ustanova te nezavisnih organizacija te kulturni sektor promatrati iz zajedničke perspektive.

Marino Jurcan sudjelovao je i kao predstavnik udruge Metamedij na konferenciji o sudioničkom upravljanju u kulturi naziva Suradnja za razvoj u organizaciji Saveza udruga KAoperativa u partnerstvu s Gradom Karlovcem 17. i 18. listopada u prostoru Starog grada Dubovca.

Na panel diskusiji pod nazivom “Preduvjeti razvoja partnerstva i umrežavanja”, a koju je moderirao i vodio Tomislav Domes, Jurcan je ispričao iskustva pokretanja krovne udruge u DC-u Rojc, trenutne suradnje te iskustvo s umrežavanjem u Mi+ platformi. Osvrnuo se pritom na važnost povjerenja u izgradnji partnerskih odnosa, te mogućnostima razvoja komplementarinih programa saveza i platformi. Uz njega, ostali su panelisti bili Miranda Veljačić (Platforma 9.81) te predstavnici grada Karlovca.

Tags: , ,

RSS 2.0 | trackback