03/07 2019

Otvoren natječaj za GIF animacije i memove “Komunikacijski šum”

Media Mediterranea, Natječaji, Novosti

Komunikacijski šum” je otvoreni natječaj za GIF animacije i memove organiziran u sklopu Media Mediterranea 21 festivala. Od vas očekujemo da interpretirate temu šuma (engl. noise) u digitalnoj komunikaciji i izradite GIF animaciju ili mem.

 

 

Komunikacijski šum može se shvatiti kao greške, omaške ili glitcheve nastale korištenjem digitalnih medija. To mogu biti slike koje se nisu učitale do kraja, korumpirane datoteke, glitchevi prijenosa uživo na Facebooku, greške na Instagramu, kriva tumačenja poruka primljenih na Messengeru, online trolanje, GIF-ovi i memovi koje ste slali ili primili u razgovoru putem interneta i slično. Zbog ubrzanog načina života često komuniciramo slikama, memovima i GIF-ovima, a mi želimo one koje vi smatrate šumom, koji su greška ili vas ometaju u komunikaciji. Možete nam poslati svoje autorske GIF animacije i memove ili možete učitati fotografije na jedan od internetskih servisa za izradu GIF animacija kao što je www.photomosh.com, odnosno koristiti gotove predloške za memove imgflip.com/memetemplates.

Budite kreativni i pošaljite nam svoje nastale radove na mail: mediterraneafest@gmail.com s naznakom: “Komunikacijski šum”

Radovi će biti izloženi na festivalu Media Mediterranea 21 u Puli, 17. kolovoza 2019., a najbolji rad koji odabere stručni žiri bit će nagrađen novčanom nagradom od 500 kuna. Na ovoj stranici možete naći primjere za inspiraciju: giphy.com/explore/glitch. Radove možete prijaviti do 4. kolovoza.

Na natječaj su dobrodošli memovi i GIF animacije svih vrsta: od stop-motion animacije, preko isječaka ekstrahiranih iz video snimaka, fotografskih kolaža, ručne animacije, pa do animiranog teksta ili pak radova izrađenih uz pomoć internetskih servisa. Trajanje i dimenzije animacije u potpunosti su slobodni, a jedina su tehnička ograničenja GIF format i beskonačni loop.

Photomosh

• učitajte svoju fotografiju
• u lijevom gornjem kutu označite GIF opciju
• izmjene možete raditi mijenjajući postavke u desnom izborniku ili pritiskom na “Mosh”
• spremite izrađeni GIF

Imgflip

• kliknite na opciju “Add Caption” ispod odabranog predloška za mem
• upišite željeni tekst u prazne kućice lijevo od predloška
• označite opciju “Private” i kliknite “Generate Meme”
• kliknite “Download Image” i spremite izrađeni mem

 

Hvala na prijavama i vidimo se na festivalu!

 

Natječaj sufinanciraju Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoja civilnog društva, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Pula i Turistička zajednica Grada Pule.

Tags: ,

RSS 2.0 | trackback