23/06 2020

Održana video izložba GIF animacija „IndustriAll“ u Labinu

DKC Lamparna, Novosti

Video izložba GIF animacija „IndustriAll“ održana je u petak, 19. lipnja kod spomenika Rudaru borcu u Labinu. Izložba je rezultat natječaja za GIF animacije istog naziva, kojeg je raspisala Udruga Metamedij, za sve zainteresirane, bez ograničenja u dobi ili umjetničkom obrazovanju i iskustvu (djeca, učenici, umjetnici, amateri i ostali građani), a bio je otvoren do 30. travnja. Natječaj je organiziran u sklopu participativnih kulturnih programa projekta Društveno-kulturni centar Lamparna sufinanciranog od strane Europskog socijalnog fonda, kojima se ostvaruje socijalna integracija.

Na otvorenju izložbe koja je privukla veliki broj ljudi svih generacija predstavljeno je 17 individualnih i skupnih radova autora i autorica: Mia Belamarić, Lavoslava Benčić, Tamara Bilankov, Jelena Bogdanić, Milica Denković, Dijana Engelmann, Industrial collective, Polina Komyagina, Ivana Ljubičić, Katrin Novaković, Ana Maria Pepelko, Gaia Radić, Branimir Štivić, Tin Šumberac, Industrial collective te radova skupnih prijava SŠ „Vladimir Gortan“ Buje, SŠ Buzet i OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin. Na natječaj je zaprimljeno sveukupno 90 prijava od kojih je žiri u sastavu Ivana Tkalčić (umjetnica), Damir Stojnić (umjetnik / L.A.E. XXI) i Tin Dožić (umjetnik), odabrao one najbolje.

Stojnić je na otvorenju izložbe napomenuo da mu je drago što su osim mladih autora u ovaj projekt bile uključene i srednje škole iz Buja i Buzeta te labinska Osnovna škola “Ivo Lola Ribar”. Projektna asistentica udruge Metamedij je na otvorenju napomenula da je jedan od ciljeva ovog projekta bio potaknuti oživljavanje neiskorištenih javnih prostora u Labinu, te istaknuti potencijale lokalne industrijske i spomeničke baštine pomoću digitalne i internetske umjetnosti. Tema je industrijska baština pa su htjeli dati priliku svima, kako umjetnicima tako i amaterima da na svoj način interpretiraju industrijsku baštinu uz pomoć njima jednostavnih i pristupačnih metoda i alata.

Organizator izložbe je Udruga Metamedij, a produkciju potpisuje Marko Bolković iz udruge Sonitus, Pula, koji je, koristeći metodu video mappinga, odabrane GIF animacije projicirao na i oko najznačajnijeg, suvremenog labinskog spomenika. Organizacija izložbe je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Tags: , ,

RSS 2.0 | trackback