11/10 2023

Održana radionica gifova u Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice

Novosti, U istom filmu – korak dalje

U sklopu projekta U istom filmu – korak dalje, 29.rujna 2023. godine održana je radionica izrade gifova u Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. Radionicu su vodile Franka Tretinjak i Dina Milovčić iz NJI3 uz pomoć drugih učitelja, stručnih suradnika te pomoćnika u nastavi. Sudjelovalo je deset učenika.

 

 

Radionica je uključivala prezentaciju povijesti nastanka gifa i pokretne grafike. Svaki od polaznika, uz pomoć učitelja i voditeljica, osmislio je svojeg superjunaka i način na koji će ga animirati te uz pomoć kolaža stvoriti kadrove. Uz pomoć voditeljica polaznici su aktivno sudjelovali u kreativnom radu te su putem online platforme stvorili gifove iz nastalih fotografija.

 

 

Voditeljice navode da je radionica prošla uspješno, a učitelji kako su i oni i učenici oduševljeni aktivnošću te podrškom koju su dobili.

 

 

Nositelj projekta je pulska udruga Metamedij, a partneri su Škola za odgoj i obrazovanje – Pula, Kino Valli, Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice i Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec.

 

 

Provedba projekta čija je vrijednost 44.998,06 eura počela je 01. rujna 2022., a trajat će do 30. studenog 2023. godine. Kontakt osoba je Marino Jurcan iz Udruge Metamedij.

 

 

Projekt „U istom filmu – korak dalje“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

 

 

RSS 2.0 | trackback