07/02 2022

Mladi na mreži u školama u Buzetu i Rovinju

Mladi na mreži, Novosti

Projekt Mladi na mreži pulske Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij, koji nizom različitih programa educira polaznike te ih potiče na kreativno i umjetničko stvaralaštvo, nastavlja se ove srijede, 09. veljače, dvama online edukacijama. U Srednjoj školi Buzet bit će održan prvi dio radionice i mentorstva „Osnove fotografije za mobilne uređaje“ voditelja i mentora, profesionalnog fotografa Đanija Celije. Radionica je fokusirana na to kako napraviti kvalitetnu fotografiju koja ima svoju priču. Polaznici stječu temeljna znanja iz uvoda u fotografiju i svjetla, te stvaranje priče i implementacije svjetla s pričom. Na prvom dijelu radionice pogledan će biti dvije video lekcije/tutoriali te će voditelj i mentor biti na raspolaganju učenicima/ama za pitanja, dok će između dva dijela radionice pružati individualne konzultacije putem e-maila. Učenici će kod kuće realizirati svoje radove, koje će Celija komentirati na drugom dijelu radionice i mentorstva. U ovoj školi do sad je održana jedna online edukacija – „Remiksiranje glazbe u Fruity Loopsu“ voditelja i mentora Denisa Goldina, inače glazbenika i glazbenog pedagoga, DJ-ja i glazbenog producenta.

Istog dana će u Srednjoj školi „Zvane Črnja“ Rovinj biti održan drugi dio radionice i mentorstva „Uvod u digitalni marketing“ voditelja i mentora Miška Macolića Tomičića. Na prvom dijelu polaznici/e su pogledali/e dvije video lekcije/tutoriale i s mentorom raspravili moguće ideje za grupni rad. Radionica povezuje dvije teme – digitalni marketing i društveno odgovorno poslovanje – te koristeći primjere iz svog života polaznici/e su naučili kako povezati društveno odgovorno poslovanje s Instagramom te koja su pravila uspješne objave. Između dva dijela, mentor je bio na raspolaganju učenicima/ama za individualne konzultacije putem e-maila usmjerene ka realizaciji radova. Na drugom dijelu radionice detaljno će se razrađivati ideje polaznika, nakon čega će oni imati još tjedan dana vremena za dovršetak radova. Prethodno su u ovoj školi bile održane online edukacije „Digitalni DJ-ing – osnovne za rad na PC aplikacijama“ glazbenika, glazbenog pedagoga i DJ-ja Ivana Šugara te „Osnove fotografije za mobilne uređaje“ Đanija Celije.

 

Kalendar događanja veljača 2022

 

Projekt Mladi na mreži adresira problem manjka motivacije i navika kod mladih za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim programima, online edukacijskim programima te participativnim projektima koji omogućuju preobrazbu iz pasivnih konzumenata u aktivne stvaratelje, kritičare i komentatore. Ciljevi su povećanje socijalne uključenosti kroz suvremenu kulturu i umjetnost, poticanje participacije, osobnog razvoja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena putem korištenja novih medija i tehnologija, te unapređenje kreativnih i socijalnih vještina zahvaljujući zanimljivim i prilagođenim kanalima, platformama i formatima.

Projekt se provodi od lipnja 2021. do lipnja 2022. godine te će u tom vremenskom periodu 200 mladih biti motivirano za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim projektima i educirano za online sadržaje koji ih zanimaju. Osim toga, pružena će im biti sva stručna, tehnička i mentorska podrška za razvoj participativnih umjetničkih projekata.

Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna (15 %) sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Više informacija o EU fondovima moguće je pronaći na internetskim stranicama www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr.

Sadržaj objave za medije isključiva je odgovornost Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij.

 

RSS 2.0 | trackback