01/02 2022

Digitalni marketing i fotografija – nastavak projekta Mladi na mreži

Mladi na mreži, Novosti

Projekt Mladi na mreži pulske Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij, koji nizom različitih programa educira polaznike te ih potiče na kreativno i umjetničko stvaralaštvo, nastavlja se ove srijede, 02. veljače. U Srednjoj školi „Zvane Črnja“ Rovinj bit će održana online edukacija „Uvod u digitalni marketing“ voditelja i mentora Miška Macolića Tomičića. Dvodnevna radionica koja se sastoji od dvije video lekcije/tutoriala i popratnog mentorstva povezuje dvije teme – digitalni marketing i društveno odgovorno poslovanje. Koristeći primjere iz svog života polaznici će naučiti kako povezati društveno odgovorno poslovanje s Instagramom te koja su pravila uspješne objave. Polaznici će u grupama i uz mentorsku podršku online te individualne konzultacije realizirati svoje radove. Na ovom prvom dijelu radionice pogledane će biti obje video lekcije te razmotrene ideje za moguće radove, dok će se na drugom dijelu radionice detaljno razrađivati ideje polaznika. Osim toga, između radionica mentor će biti na raspolaganju učenicima za individualne konzultacije, čiji je cilj kvalitetna realizacija radova.

U petak, 04. veljače, u Tehničkoj školi Pula bit će održan drugi dio online edukacije „Osnove fotografije za mobilne uređaje“ voditelja i mentora Đanija Celije. Radionica je fokusirana na to kako napraviti kvalitetnu fotografiju koja ima svoju priču. Polaznici stječu temeljna znanja iz uvoda u fotografiju i svjetla, te stvaranje priče i implementacije svjetla s pričom. Na prvom dijelu radionice pogledane su bile obje video lekcije/tutoriali, a između radionica mentor je bio na raspolaganju učenicima za pitanja i pomoć. Učenici su kod kuće realizirali svoje radove koje će Celija komentirati na ovom drugom dijelu radionice.

 

Kalendar događanja veljača 2022

 

Projekt Mladi na mreži adresira problem manjka motivacije i navika kod mladih za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim programima, online edukacijskim programima te participativnim projektima koji omogućuju preobrazbu iz pasivnih konzumenata u aktivne stvaratelje, kritičare i komentatore. Ciljevi su povećanje socijalne uključenosti kroz suvremenu kulturu i umjetnost, poticanje participacije, osobnog razvoja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena putem korištenja novih medija i tehnologija, te unapređenje kreativnih i socijalnih vještina zahvaljujući zanimljivim i prilagođenim kanalima, platformama i formatima.

Projekt se provodi od lipnja 2021. do lipnja 2022. godine te će u tom vremenskom periodu 200 mladih biti motivirano za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim projektima i educirano za online sadržaje koji ih zanimaju. Osim toga, pružena će im biti sva stručna, tehnička i mentorska podrška za razvoj participativnih umjetničkih projekata.

Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna (15 %) sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Više informacija o EU fondovima moguće je pronaći na internetskim stranicama www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr.

Sadržaj objave za medije isključiva je odgovornost Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij.

RSS 2.0 | trackback