14/11 2021

Mladi na mreži – kalendar događanja

Mladi na mreži, Novosti

U sklopu projekta Mladi na mreži bit će održane sljedeće online radionice:

 

  1. Digitalni vokabular – osnove izrade GIF animacija, stickera i emojija;
  2. Remiksiranje glazbe u Fruity Loopsu;
  3. Snimanje i editiranje videa za TikTok;
  4. Digitalni DJ-ing – uvod za rad na PC aplikacijama;
  5. Osnove fotografije za mobilne uređaje;
  6. Uvod u digitalni marketing.

 

Online radionice su dvodnevne i sastoje se od dviju video lekcija/tutoriala i popratnih mentorstva.

 

Uz online radionice, u sklopu projekta bit će održana i tri online predavanja:

 

  1. Gig ekonomija;
  2. Fake news;
  3. Medijska pismenost/medijske kompetencije.

 

Jednodnevna online predavanja sastoje se od jedne video lekcije i popratne diskusije/mentorstva.

 

U privitku na kraju stranice nalazi se cjelokupni kalendar događanja s detaljnim programom, koji će se nadopunjavati i po potrebi ažurirati. S ciljem što veće vidljivosti i informiranosti, na portalu Kutlristra.hr bit će objavljeni i mjesečni kalendari događanja.

 

 

Projekt Mladi na mreži adresira problem manjka motivacije i navika kod mladih za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim programima, online edukacijskim programima te participativnim projektima koji omogućuju preobrazbu iz pasivnih konzumenata u aktivne stvaratelje, kritičare i komentatore. Ciljevi su povećanje socijalne uključenosti kroz suvremenu kulturu i umjetnost, poticanje participacije, osobnog razvoja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena putem korištenja novih medija i tehnologija, te unapređenje kreativnih i socijalnih vještina zahvaljujući zanimljivim i prilagođenim kanalima, platformama i formatima. Provodi od lipnja 2021. do lipnja 2022. godine te će u tom vremenskom periodu 200 mladih biti motivirano za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim projektima i educirano za online sadržaje koji ih zanimaju. Osim toga, pružena će im biti sva stručna, tehnička i mentorska podrška za razvoj participativnih umjetničkih projekata.

 

Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna (15 %) sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Više informacija o EU fondovima moguće je pronaći na internetskim stranicama www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr.

 

 

Sadržaj kalendara događanja isključiva je odgovornost Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij.

 

Mladi na mreži_detaljni kalendar događanja

 

RSS 2.0 | trackback