21/10 2014

Medijski kultivator: Predavanje Anđela Jurkasa o glazbenoj kritici i pop kulturi

Novomedijski kultivator, Novosti

Program novinarske radionice “Medijski kultivator” Udruge Metamedij nastavlja se i ovog vikenda. Nakon predavanja Davora Mandića i Vlatke Kolarević, na rasporedu je predavanje publicista, novinara, glazbenog i filmskog kritičara Anđela Jurkasa. On će u subotu, 25. listopada od 10 do 13 sati u pulskoj Galeriji Cvajner govoriti o glazbenoj kritici, pop kulturi i internetu kao novoj platformi u novinarstvu.

foto

Kroz uvod o povijesti glazbene kritike u svijetu i na ovim prostorima, na predavanju će biti obrađen teorijski i praktični dio onoga što bi profesionalna i kvalitetno odrađena forma kritike trebala sažimati i imati. Bit će razrađena teorija, praktični primjeri, iskustva s ovih i inozemnih terena.

Na praktičnim primjerima sa sudionicima bit će napisana glazbena kritika nekog od aktualnih, recentnih glazbenih djela. Predavač najavljuje predavanje van klasičnih standardnih suhoparnih ex katedra načina. Naglasak će biti, kaže Jurkas, na dijalogu i živoj riječ. Po potrebi, predavanje će bit prošireno do svih segmenata bavljenja pop kulturom. Sa sudionicma će bit podijeljene i neke anegdote, simpatične i antipatične strane bavljenja novinarskim poslom.

Tags: ,

RSS 2.0 | trackback