12/10 2021

Mario Mu – ”Sites Of Encounter (Act 2, Scene 2)” | Summer Sessions 2021

MI+ platforma, Novosti

Tijekom dvomjesečnog Summer Sessions 2021 rezidencijalnog boravka u V2_ Lab for Unstable Media (Rotterdam), Mario Mu razvijao je rad Sites Of Encounter (Act 2, Scene 2). Riječ je video instalaciji koja se bavi odnosima suvremenih radnih uvjeta
i implementacije igara unutar okruženja koje je stvorio čovjek. Rad je prezentiran 10. rujna 2021. godine u sklopu Kunstavond XL: Summer Sessions 2021 u V2_. Projekt je realiziran u okviru Summer Sessions mreže za razvoj talenata te ze zajednička koprodukcija udruge Metamedij i V2_ Laba za nestabilne medije.

 

Sites Of Encounter (Act 2, Scene 2) dio je filmske trilogije koja istražuje odnose suvremenih radnih uvjeta i implementacije igara unutar okruženja koje je stvorio čovjek. Cijeli ciklus tematizira prostorni doživljaj mjesta povezanih sa strukturom osjećaja, a sastoji se od filmskog aranžmana proizvedenog unutar kompjuterskog softvera za video igre. Glavna radnja ovoga dijela ciklusa prati izgradnju Pelješkog Mosta kao bitne geopolitičke točke na vanjskoj granici Europske unije. U odsustvu ljudskih aktera, kao i u priči o slučajnom snu ili u vezi sa sjećanjima, atmosfera dolazi i odlazi, razotkrivajući pomno konstruirane slojeve sekvenci pokretnih slika. Dok neprestano podešava i smanjuje jačinu tišine u odnosu na dominantne narative o našim radnim uvjetima, ovaj imaginarni krajolik sugerira ugodnu dosadu što proizlazi iz napetosti između radnje i zastoja, sugestivnih ritmičkih ponavljanja i bestežinske perspektive.

 

Mario Mu vizualni je umjetnik i redatelj koji živi u Berlinu. Radi na različitim istraživačkim projektima koji su često konstruirani kao proširene gaming platforme. Uz povremeno inkorporiranje zvuka i crteža, njegova praksa uglavnom se kreće između game dizajna, 3D animacije i performansa. Završio je preddiplomski studij u Zagrebu na Akademiji likovnih umjetnosti i magisterij likovne umjetnosti na Berlinskom sveučilištu za umjetnost. Tijekom 2016. i 2017. godine bio je aktivni član centra Research Centre for the Proxy Politics u Berlinu, a od 2017. radi na nizu događaja kao autor i suranik u MAAT-u u Lisabonu, Play Co u Londonu, Pakhuis de Zwijger u Amsterdamu, Ufer Studios, Galerie gr_und i Silent Green u Berlinu, MSU, Pogonu and GMK u Zagrebu, između ostalih. Digitalni i online projekti uključuju suradnjiu s The Carillon, BoCA Biennial, Milan Machinima Festival, Gamescenes, Itch.io, Gestalten Publishing, FACT Magazine, Wrong Biennale, The School of Machines, Making & Make-Believe, Lima Sky, Pivilion and Inquiry Inc.

 

 

Summer Sessions je mreža za razvoj talenata koja organizira rezidencijalne programe za umjetnike u začetku karijere te nudi produktivnu atmosferu, kvalitetnu produkciju i stručni feedback – sve što je potrebno za pokretanje ili razvoj profesionalnog umjetničkog projekta. Glavna ideja ovog međunarodnog rezidencijalnog programa jest da organizacije sponzoriraju umjetnike iz njihove zemlje za odlazak u neku inozemnu organizaciju kako bi tamo razvijali svoj projekt. Kroz program razvija se projekt od koncepta do rada koji je spreman za prezentaciju.

 

Partneri: V2_Lab for the Unstable Media, National Taiwan Museum of Fine ArtsHangar.orgArt Center NabiPoints Center for Contemporary ArtWinzavodESPRONCEDA, Schmiede, Sardegna TeatroKilowattSineglossa, iMAL, Tabakalera

 

Fotografija: Fenna de Jong, Mario Mu

Tags: , , ,

RSS 2.0 | trackback