06/06 2022

Izložba projekta „U istom filmu“ u foajeu rovinjskog kina Gandusio

Novosti

Izložba GIF-ova, stickera i digitalnih fotografija nastala u sklopu projekta „U istom filmu“ otvorena je u ponedjeljak, 6. lipnja u foajeu kina Gandusio.

Projekt „U istom filmu“, kojim se aktivno doprinosi omogućavanju veće dostupnosti kulturnih sadržaja za ciljanu skupinu djece i mladih s teškoćama u razvoju, osmislila je udruga Metamedij u suradnji sa Školom za odgoj i obrazovanje Pula te Javnom ustanovom Pula film festival.

 

 

– Danas smo se okupili nakon jednog ciklusa senzornih projekcija koji smo realizirali u suradnji s udrugom Metamedij, a riječ je o projektu „U istom filmu“. Jako mi je drago što smo se priključili projektu, a organizirali smo šest senzornih projekcija za oko 500 posjetitelja u suradnji s Doi Ada Društvom osoba s invaliditetom Rovinj i rovinjskim osnovnim školama. Projekt je jako lijepo prihvaćen od strane škola i vjerujem da ćemo s tom pričom senzornih projekcija sigurno nastaviti i dalje jer za to imamo sve uvjete. Vjerujem da će biti prilike i za ugošćavanje nekih od radionica čije rezultate možemo danas vidjeti na izložbi i u Rovinju. Radi se o stručnim edukatorima i vjerujem da ćemo uz pomoć grada i našu pomoć to uspjeti realizirati iduće godine, kazala je ravnateljica POU Rovinj Dubravka Svetličić.

Marino Jurcan iz udruge Metamedij je zahvalio domaćinu i svim suradnicima na projektu.

– Ovo je kraj jednog ciklusa kojeg financira Ministarstvo kulture i medija RH, a prijavili smo projekt i za sljedeću godinu. Neke novosti u projektu su da će se odvijati ne samo u Puli, nego i u drugim gradovima partnerima. Senzorne projekcije idu dalje, a sa Školom za odgoj i obrazovanje Pula pokušat ćemo izraditi metodološke smjernice koje se mogu aplicirati i na neke druge radionice. Ujedno mi je i drago da je projekt zaživio te da su partneri i suradnici zadovoljni, a nadam se da su zadovoljni i krajnji korisnici, kazao je Jurcan.

 

 

Vanja Marković iz Škole za odgoj i obrazovanje Pula je zahvalila rovinjskim partnerima što su prihvatili sudjelovati u projektu jer je svaki partner izuzetno važan.

– U principu zajedno radimo na inkluzivnosti čitave županije te se nadam da ćemo se u idućim projektima proširiti i van njenih granica. Smatramo da je ovaj projekt zaista inovativan, a mi kao Škola za odgoj i obrazovanje smo izrazito zadovoljni što smo pronašli partnera poput udruge Metamedij koja si je dala truda ući u dubinu problematike. Kao što je i spomenuto radit ćemo na metodološkim smjernicama za koje smatramo da su izuzetno bitne za aktere u kulturi kako bi bili dobro informirani kako da sve sadržaje prilagode svakom mogućem tipu korisnika, kazala je Marković.

Osnovni cilj projekta „U istom filmu“ je osigurati jednake mogućnosti za sudjelovanje u kulturnom životu zajednice djece i mladih s teškoćama u razvoju. U sklopu projekta u studenom 2021. održane su dvije kreativne radionice za učenike Škole za odgoj i obrazovanje Pula. Dvodnevna radionica GIF animacija i stickera održana je pod vodstvom dizajnerskog kolektiva NJI3 (Franka Tretinjak i Dina Milovčić), dok je radionicu digitalne fotografije vodio Ivan Idžojtić. Radovi nastali na radionicama predstavljeni su na ovoj maloj multimedijalnoj izložbi.

 

 

Izložba u foajeu kina Gandusio otvorena je do 11. lipnja a možete ju pogledati svaki dan prije početka filmskih projekcija.

RSS 2.0 | trackback