26/12 2020

Index

Izmisliti prostor

Audioart

Festival Audioart nastaje 2010. godine i povezuje umjetnike koji stvaraju u području eksperimentalne i improvizirane glazbe, audiovizualnih instalacija i performansa, soundarta i field recordinga. Produkcija: udruga Kulturban. Umjetnički voditelj: Alen Sinkauz.

 

Alen Sinkauz

Alen Sinkauz (Pula, 1978.). Magistrirao  muzikologiju na Filozofskom fakultetu u Padovi, gdje deset godina djeluje unutar eksperimentalnog kazališta TAM tetromusica. Skladatelj, basist i kontrabasist u raznim glazbenim, kazališnim i multidisciplinarnim projektima. Od 2002. djeluje u hrvatsko – talijanskom eksperimentalnom bendu East Rodeo povezujući avant rock, živu elektroniku, noise, te eksperimentalnu i improviziranu glazbu. Od 2010. organizira međunarodni festival eksperimentalne i improvizirane glazbe Audioart u Puli. Zajedno s bratom Nenadom Sinkauzom, sklada glazbu za kazališne predstave, Treći program Hrvatskog radija, kao i eksperimentalne, dokumentarne i igrane filmove.

 

Cinemaniac

Cinemaniac predstavlja dugoročnu interdisciplinarnu istraživačku platformu koja propituje veze filma / pokretnih slika i suvremene umjetnosti, koja se realizira u formatu izložbe uz programe projekcija i razgovora sa umjetnicima. Predstavlja radove hrvatskih i internacionalnih umjetnika približavajući ih širokom krugu publike. Voditeljica i kustosica: Branka Benčić.

 

Branka Benčić

Povjesničarka umjetnosti i kustosica sa središnjim interesom za suvremenu umjetnost, film, povijest izložbi i kustoske prakse. Kustosica je i povjerenica hrvatskog paviljona na 57. Bijenalu u Veneciji (2017.) i kustoska savjetnica pri hrvatskom paviljonu na 16. Bijenalu arhitekture u Veneciji (2018). Na Pulskom filmskom festivalu surađuje od 1994., a od 2002. godine je voditeljica i kustosica popratnog festivalskog programa „Cinemaniac – Misliti Film“. Ravnateljica Muzeja suvremene i moderne umjetnosti u Rijeci od 2020. godine.

 

Šikuti Machine

Šikuti Machine, umjetnička skupina osnovana 2000. u Svetvinčentu (Savičenti). Čine je Andi Bančić, Denis i Elvis Lenić, Mauro Macan, Darko Pekica i Neven Peršić. Bavi se izvođenjem performansa, snimanjem filmova i organizacijom izložaba i koncerata. Svoj izričaj zasniva na prirodi i kulturi istar. sela, upozoravajući na umjetničku i civilizacijsku vrijednost ruralne kulture. Skupina je organizirala pedesetak izložaba, među kojima se ističe izložba grafika Vasilija Kandinskog u Galeriji Štala u Šikutima, a njihov je festival Grillpeace United ugostio četrdesetak rock-sastava iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

 

Media Mediterranea

Festival Media Mediterranea u organizaciji pulske udruge Metamedij održava se od 1999. Programski je fokusiran je na područje novih medija i tehnologija, a za cilj ima edukaciju mladih autora iz područja novih medijskih kultura, međunarodnu promociju lokalnih autora, te jačanje produkcije lokalnih autora iz novomedijskih kulturnih praksi.

 

Multimedijalni centar Luka (MMC Luka)

MMC LUKA, udruga. Sastojala se od galerije Anex, galerije MMC LUKA i male subgalerije Mul, te se bavila organizacijom, produkcijom i ugošćavanjem raznorodnih i kvalitetnih kulturno – umjetničkih programa te manifestacija i zbivanja od aktualnog društvenog značaja.

RSS 2.0 | trackback