18/09 2017

Budućnost Europe | Culture Action Europe

MI+ platforma, Novosti

U okviru MP3 platforme sudjelovali smo na konzultacijama za izradu preporuka za bolju budućnost Europe, iz kojih je nastao rad “Belonging and Becoming: A cultural response to the White Paper on the Future of Europe and the accompanying reflection papers”.

Članovi udruge Metamedij ove su godine sudjelovali na okupljanjima koje je mreža Culture Action Europe (CAE) organizirala u osam europskih zemalja kako bi se potakla rasprava o implikacijama Bijele knjige o budućnosti Europe, koju je Europska komisija predstavila u ožujku 2017. Cilj okupljanja i debatiranja bio je oblikovati prijedloge koji mogu dovesti do održive budućnosti Europe koja uključuje umjetnost i kulturu, te njezinog pozicioniranja na globalnoj razini, a rezultirala je radom “Belonging and Becoming: A cultural response to the White Paper on the Future of Europe and the accompanying reflection papers”, koji je dostupan na sljedećoj poveznici.
Osim okupljanja, koja su se održala u svipnju i lipnju 2017. godine u Zagrebu, Rimu, Bonnu, Londonu, Bruxellesu, Stockholmu, Budimpešti i Parizu, mreža CAE organizirala je i online diskusiju Jamm’Europe, u kojoj su sudjelovali brojni znanstvenici i istraživači, ali i šira javnost, kako bi zajedno promišljali o budućnosti Europe i ulozi koju kultura ima u njoj.

Preporuke koje su predstavljene u radu proizlaze iz niza spomenutih rasprava koje su uključivale preko 500 predstavnika kulturnih organizacija.
Udruga Metamedij dugogodišnja je članica mreže Culture Action Europe (CAE).

Tags: , ,

RSS 2.0 | trackback