08/05 2024

Besplatna javna senzorna projekcija „Živživotinje“ u Kinu Gandusio

U istom filmu – korak dalje

U sklopu projekta “U istom filmu – korak do kulture” u petak, 26. travnja u rovinjskom kinu Gandusio, održana je besplatna javna senzorna projekcija animiranog filma Julie Ocker sastavljenog od 15 kratkometražnih crtića.

 

 

Zvijezde ove malene avanture su dragi likovi s velikim kvalitetama za koje se isprva čini da imaju mane, no one se pokažu kao prednost: zebra čije se pruge brkaju, hobotnica koja se svađa s jednom od svojih ruku, mrav koji se suprotstavlja grupnom pritisku, ljenjivac koji liže sporije no što se sladoled topi. Svatko od njih suočava se s apsurdnom avanturom koja se samo njima može dogoditi. Dok pronalaze rješenje, svaka životinja nauči malu lekciju o životu. Zahvaljujući njima „Živživotinje“ su dobile 77 nagrada diljem svijeta! Film je podnaslovljen.

 

 

Pod krilaticom “Kino dostupno svima” senzorne projekcije šire poruku o toleranciji i prihvaćanju različitosti. Senzorne projekcije se održavaju u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije, no njihova je suština da budu javne i inkluzivne. Odvijaju se uz prigušena svjetla i slabiji zvuk filma, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, baka i djedova, nastavnika, prijatelja, organizirano sa školom ili privatno.

 

Koncept senzornih projekcija pokrenule su još 2016. godine dr. sc. Eva Brlek, prof. edukacijske rehabilitacije i psihoterapeutkinja te Sandra Malenica, prof. Kroatistike i komparativne književnosti.

 

Projekcija je besplatna, uz preuzimanje ulaznica na blagajni kina. Realizira se u suradnji pulske udruge Metamedij, Kina Valli i Škole za odgoj i obrazovanje – Pula, te uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Pule te Zaklade Kultura nova.

 

 

ŽIVŽIVOTINJE

 

Uzrast: 4 – 8 godina

Redateljica: Julia Ocker

Izvorni naziv: Animanimals

Kategorija/Žanr: animirana komedija

Država/godina: Njemačka, 2013.-2022.

Period prikazivanja: 17.05.2023. u 10:00h

Trajanje: 45 min

Film je podnaslovljen.

Tags:

RSS 2.0 | trackback