18/04 2023

Besplatna javna senzorna projekcija „Mama Muu se vraća kući“ u rovinjskom Kinu Gandusio

Novosti, U istom filmu – korak dalje

U sklopu projekta “U istom filmu – korak dalje” u četvrtak 20. travnja u 10 sati u rovinjskom Kinu Gandusio bit će održana besplatna javna senzorna projekcija švedskog animiranog filma „Mama Muu se vraća kući“ Christiana Rylteniusa i Tomasa Tivemarka. U njemu pratimo Mamu Muu koja se, nakon što se na farmi pojavi roda koja putuje po svijetu, zamisli nad brojnim pitanjima. Što je zapravo dom? Kako može biti sigurna da su upravo livada i farma na kojoj se sada nalazi njezin dom? Što ako postoji nešto bolje negdje drugdje u ovom velikom, širokom svijetu? Vrana se uzalud trudi objasniti svojoj prijateljici da trava nije zelenija negdje drugdje, ali ponekad se morate izgubiti da biste pronašli put kući.

 

 

Senzorne projekcije se održavaju u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije, no njihova je suština da budu javne i inkluzivne. Odvijaju se uz prigušena svjetla i slabiji zvuk filma, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, baka i djedova, nastavnika, prijatelja, organizirano sa školom ili privatno. Ulaz je besplatan.

 

Projekt „U istom filmu – korak dalje“ je financijski podržan kroz Fond za aktivno građanstvo. Projekcija filma realizira se u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Rovinj i pulske udruge Metamedij, nositeljice projekta, a uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

 

@Active Citizens Fund Croatia

#acfcroatia #acfhrvatska #acfprojekti #srednjiprojekti

Kino Gandusio

Pučko otvoreno učilište Rovinj

Udruga Metamedij

 

MAMA MUU SE VRAĆA KUĆI

 

Režija: Christian Ryltenius, Tomas Tivemark

Kategorija/Žanr: animirani, Senzorna projekcija

Država/godina: Švedska, 2021.

Izvorno ime: Mamma Mu hittar hem

Scenarij: Peter Arrhenius

Glasovi: Jelena Miholjević, Janko Rakoš Daria Knez Rukavina, Lara Đureš, Darin Pavišić

Period prikazivanja: 20. 04. u 10:00

Ulaz besplatan!

 

RSS 2.0 | trackback