29/12 2023

Besplatna javna senzorna projekcija „Grinch“ u Kinu Valli

Novosti, U istom filmu – korak dalje

U sklopu projekta “U istom filmu – korak do kulture” u četvrtak (4. siječnja) u 17:00 sati u Kinu Valli bit će održana besplatna javna senzorna projekcija animiranog filma redatelja Yarrowa Cheneya te Scotta Mosiera.

 

 

Grinch je cinično, zeleno gunđalo ogorčeno na cijeli svijet, a pri vrhu stvari koje ne može smisliti nalazi se – Božić. Jednoga dana, odlučit će kazniti svoje sugrađane, stanovnike Tkograda, tako što će im prerušen u Djeda Mraza osujetiti njihov blagdanski duh. No putem će sresti djevojčicu, koja će dovesti u pitanje njegove planove.

Još jedna adaptacija omiljenog božićnog zlikovca iz mašte Dr. Seussa, koju krase vrhunska animacija, zabavan hip-hop soundtrack i izvrsna sinkronizacija na hrvatski jezik.

 

 

Senzorne projekcije se održavaju u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije, no njihova je suština da budu javne i inkluzivne. Odvijaju se uz prigušena svjetla i slabiji zvuk filma, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, baka i djedova, nastavnika, prijatelja, organizirano sa školom ili privatno. Projekcija je besplatna, uz preuzimanje ulaznica na blagajni kina. Realizira se u suradnji pulske udruge Metamedij, Kina Valli i Škole za odgoj i obrazovanje – Pula, te uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

 

 

Trajanje filma: 86′
Žanr: komedija, animirani film
Glazba: Danny Elfman
Glasovi: Krešimir Mikić, Vanna Senjak, Janko Volarić Popović, Dijana Vidušin, Noa Zelenko, Edvin Baučić, Ksenija Marinković

Ulaz je besplatan.

 

 

 

 

 

RSS 2.0 | trackback