16/05 2023

Besplatna senzorna projekcija „I miševi idu u raj“ u Kinu Gandusio

Novosti, U istom filmu – korak dalje

U sklopu projekta “U istom filmu – korak dalje”, u petak (19. svibnja) u 10:00 sati u rovinjskom Kinu Gandusio bit će održana besplatna javna senzorna projekcija, a na programu je animirani film „I miševi idu u raj“ Jana Bubeníčeka i Denise Grimmová.

 

Film je to o dva neprijatelja – mišu i lisici, koji se nakon nesretne nezgode susreću u životinjskom raju. Gubeći instinkte, oni postaju najbolji prijatelji i kreću u nezaboravnu pustolovinu. Ostvaruje im se čak i želja da ostanu zajedno nakon povratka na zemlju, gdje se ponovno rađaju ali u suprotnim ulogama. Tako snagom prijateljstva uspijevaju nadvladati ono što se čini nemogućim. Ova češko, francuska, poljska i slovačka koprodukcija nastala je prema knjizi češke književnice Ive Procházkove. Prikazana je na mnogim svjetskim filmskim festivalima i osvojila brojne nagrade. Posebno je ističe zanimljiva i raskošna stop-animacija, tehnika kojom se određeni objekt snima kadar po kadar. Film je podnaslovljen a titlovi će ujedno biti čitani na hrvatski jezik.

 

 

Senzorne projekcije se održavaju u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije, no njihova je suština da budu javne i inkluzivne. Odvijaju se uz prigušena svjetla i slabiji zvuk filma, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, baka i djedova, nastavnika, prijatelja, organizirano sa školom ili privatno. Ulaz na projekciju je slobodan uz preuzimanje ulaznice na blagajni kina.

 

Projekcija se realizira u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Rovinj i pulske udruge Metamedij, a uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Aktivnosti projekta „U istom filmu – korak dalje“, čiji je nositelj udruga Metamedij, sufinancirane su od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj. Uz Kino Valli i pulsku Školu za odgoj i obrazovanje, partneri su još Centri za odgoj i obrazovanje Čakovec i Krapinske toplice.

 

Provedba projekta vrijednosti 45.000,00 eura traje od 1. rujna 2022. do 30. studenog 2023. godine. Kontakt osoba je Marino Jurcan iz udruge Metamedij.

 

Projekt „U istom filmu – korak dalje“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

 

 

 

I MIŠEVI IDU U RAJ

 

Režija: Jan Bubeníček, Denisa Grimmová

Kategorija/Žanr: animirani, senzorna projekcija

Država/godina: Češka, Francuska, Poljska, Slovačka, 2021.

Izvorno ime: I mysi patrí do nebe

Glasovi: podnaslovljen i čitan na hrvatski jezik

Period prikazivanja: 19. 05. u 10:00 sati

Trajanje: 87 minuta

Ulaz je besplatan!

 

Tags: , ,

RSS 2.0 | trackback