29/11 2018

Studijski posjet međunarodnim kulturnim centrima

MI+ platforma, Novosti

Marino Jurcan iz udruge Metamedij je kao predstavnik Mi plus platforme posjetio 21. i 23. studenog 2018. međunarodne kulturne centre u baskijskoj regiji u Španjolskoj. U gradu San Sebastianu posjetio je Tabakaleru, veliki međunarodni centar za suvremenu umjetnost gdje je obišao prostore za umjetničku produkciju, digitalne medije, međunarodne rezidencije, Fablab te knjižnicu.

Tabakalera

S njime se susreo Iker Fidalgo koji mu je prezentirao mogućnosti koje se pružaju španjolskim umjetnicima i međunarodnim parterima te projektima vezanima uz digitalne medije i nove tehnologije. Osim toga prezentiran je model osnivanja i upravljanja centrom Tabakalera te projektima koji uključuju lokalnu zajednicu i razvijaju komunikaciju s publikom. Razmotrene se mogućnosti suradnje između Mi plus platforme i centra Tabakalera na projektima rezdincije te edukacije za kustose, odnosno prezentacije i razmjene umjetnika.

U gradi Irun, također u baskijskoj regiji Francuske Jurcan je posjetio centar Bitamine Faktoria gdje se susreo s članovima i zaposlenicima centra, Helgom Massetani Piemonte i Carlosom Sanchezom s kojima je razgovarao o projektima rezidencija, umjetničke produkcije, natječajima za mlade umjetnike u sklopu projekta Kontenporane i Ribera te natječajima za mlade dizajnere i suradničkim projektima u domeni dizajna koje provode sa Školom dizajna i Sveučilištem u Irunu.

Bitamine Faktoria

Svrha posjeta bilo je razmjena znanja i iskustva, iskaz interesa i pokretanje buduće suradnje između udruga okupljenih u Mi plus platformi i španjolskih centara te moguća razmjena mladih umjetnika i dizajnera i povezivanje u kontekstu umjetničke produkcije i prezentacije radova.

Aktivnosti međunarodne suradnje i studijskog putovanja financirale su Istarska županija i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

RSS 2.0 | trackback