16/01 2017

Promocija CD-a “Remiks identiteta 3” u buffetu Bunker

Metamedia Lab, Metamusic studio, Novosti

Glazbeni album remikseva tradicijske glazbe pod nazivom “Remiks identiteta 3”, u izdanju udruge Metamedij, bit će premijerno predstavljen u četvrtak, 19. siječnja 2017. u 20:00 sati u caffe baru Bunker u Pazinu. Na predstavljanju će se preslušati glazba s albuma te će se besplatno podijeliti određeni broj CD-a.

Album je rezultat istoimenog projekta i radionice remiksiranja tradicijske glazbe održane u listopadu 2016. u organizaciji udruge Metamedij i TradInEtno. Remiksirajući tradicijsku glazbu narodnih manjina iz urbanih sredina sa suvremenom urbanom glazbom, projekt istražuje mogućnosti za interkulturalnu komunikaciju kroz glazbu te daje uvid u način na koji mladi doživljavaju tradicijsku glazbu.

Polaznici radionice (Ang Maružin, Alen Paver, Velimir Todorović, Donovan Zvonarek, Dejan Damijanić, Marino Morosin, Toni Flego, Marino Jurcan, Marko Kalčić, Nenad Kovačić, Bruno Legović) su na šestodnevnoj radionici producirali remikseve pjesama kroz grupni rad i samostalno te uz pomoć mentora, producenta Marina Morosina te glazbenika Gorana Farkaša i Nenada Kovačića koji su na remiksevima intervenirali snimajući razne tradicijske instrumente (mih, kaval, tambura, dvojnice, šurle, djembe, kanđira, kalabaš i mnoge druge).

Glazba koja je remiksirana prikupljena je s područja Peroja, Šišana i Labina te uključuje Društvo perojskih Crnogoraca “Peroj 1657”, Alisu Čeliković (pjevačica sevdaha iz Labina) te glazbu s CD-a “Šišanske mantinjade – Mantignade sissanezi” (Zajednica Talijana Šišana, 2015.)

Više o projektu: https://metamedia.hr/remiks-identiteta-radionica2016

Tags: , , , ,

RSS 2.0 | trackback