30/05 2017

Radionice 83. TEH konferencije održane u prostorima udruge Metamedij

Novosti

Članovi udruge Metamedij sudjelovali su na programu 83. izdanja TEH konferencije koja je održana od 25. do 28. svibnja u prostorima društvenog centra Rojc. Prilikom trajanja konferencije u našim smo prostorima ordžali prezentaciju udruge, ugostili sudionike radionica “Intercultural working in neighbourhoods – connecting community” koju je vodila Sharon Bailey i “Places for sharing: how to develop local networks” Jakaterine Lavrinec te radni sastanak tima projekta “The Origin of Spaces”.

  

Prilikom studijskog posjeta predstavili smo naše dugogodišnje projekte – Media Mediterranea festival, MMLab, MP3 platformu i rad Community studija Metamedia Production u kojem nastaju CD kompilacije Remiks identiteta. Posjetiteljima je bilo zanimljivo čuti o metodama uključivanja ciljanih skupina i šire javnosti u aktivnosti, povijesti zgrade i sadržaju dokumentarca “Nebo nad Rojcem” koji smo producirali još 2005. godine.

Na radionici “Intercultural working in neighbourhoods – connecting community” diskutiralo se o načinima kojima umjetnost može pridonijeti poboljšanju međukulturnih odnosa u određenim zajednicama, o izazovima i metodama uključivanja zajednice u razne kulturne aktivnosti te kako zadržati kvalitetu rezultata kod participativnih projekata.

   

Voditeljica radionice je bila Sharon Bailey, fotografkinja te osnivačica i jedna od direktorica ISIS Arts-a, organizacije vizualnih i medijskih umjetnosti. Više o radionici i intervju sa Sharon Bailey možete pročitati na portalu Kulturistra.

Na radionici “Places for sharing: how to develop local networks” prezentirane su različite metode povezivanja pojedinaca u zajednici u svrhu kvalitetnije suradnje i realizacije većih i manjih inicijativa i projekata. Voditeljica Jakaterina Lavrinac je istražiteljica, umjetnica, te profesorica na području urbanih studija, suosnivačica Laimikis.lt i programa Creative Industries.

 

Tags:

RSS 2.0 | trackback