13/03 2020

PRODULJEN ROK | Otvorene prijave za Summer Sessions 2020 međunarodnu rezidenciju

MI+ platforma, Natječaji, Novosti

PRODULJEN ROK — 7. travanj 1. svibanj 2020

Udruga Metamedij i MI+ platforma pozivaju umjetnike do 35 godina starosti da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu.

Mreža za razvoj talenata Summer Sessions nudi rezidencije umjetnicima u začetku karijere te produktivnu atmosferu, kvalitetnu produkciju i stručni feedback – sve što je potrebno za pokretanje ili razvoj profesionalnog umjetničkog projekta. Umjetnici koji budu primljeni u rezidencijalni program imati će priliku svoj rad javno predstaviti u državi članice mreže u kojoj budu gostovali, kao i u Hrvatskoj po povratku s rezidencije.

/ tko se može prijaviti ?

Poziv je namijenjen umjetnicima i dizajnerima iz Hrvatske koji se bave umjetnošću i tehnologijom, mlađi su od 35 godina i/ili su diplomirali prije manje od 5 godina od vremena prijave.

/ zašto se prijaviti?

Summer Sessions mreža odabranim kandidatima/kandidatkinjama osigurava financijsku podršku (za troškove putovanja, smještaja, materijala i naknade), osiguran pristup tehničkim objektima i laboratorijima domaćinske organizacije, savjetovanje stručnjaka za produkciju, kustosa, voditelja projekta i/ili drugog osoblja, mogućnost javne prezentacije svog rada.

/ kako se prijaviti?

  1. Izradite konkretan prijedlog projekta (ne postoje zahtjevi i ograničenja vezana za temu, metodu i disciplinu)
  2. Snimite videozapis u trajanju od 2 minute u kojem objašnjavate svoj projekt. Imajte na umu da videozapis pregledavaju sve organizacije uključene u mrežu te je stoga poželjno da koristite engleski jezik (gramatika i izgovor se ne ocjenjuju)
  3. Videozapis prenesite na YouTube, Vimeo ili slične servise*
  4. Ispunite online obrazac za prijavu koji se nalazi ovdje. Ne zaboravite uključiti poveznicu na vaš video prijedlog.

*imajte na umu da na Youtube-u videozapis možete označiti kao “nenaveden” (unlisted). Time videozapis neće biti vidljiv osobama s kojima niste podijelili poveznicu. Na Vimeu možete postaviti lozinku.

Rok za prijavu je 7. travanj 2020. 1. svibanj 2020.*

Za potporu MI+ platforme prijaviti se mogu isključivo osobe iz Republike Hrvatske.
Rezultati selekcije biti će priopćeni sredinom svibnja 2020
Za sve dodatne informacije posjetite službenu Summer Sessions stranicu ili nas kontaktirajte putem e-maila contact@metamedia.hr

Partneri:

國立臺灣美術館 National Taiwan Museum of Fine ArtsHangar.org아트센터 나비 art center nabiPoints Center for Contemporary ArtMaster in Technology and Aesthetics of Electronic Arts – National University of Tres de Febrer

* Zbog velike neizvjesnosti o tome kako će se odvijati situacija s COVID-19 pandemijom, produljen je rok za prijave za sudjelovanje na ovogodišnjim Summer Sessions rezidencijalnim programima. Dobrodošle su sve vrste projekata te vas pozivamo da prijavite svoje prijedloge, čak i ako niste sigurni hoće li trenutno biti izvedivi. Vjerujemo da zajedno možemo pronaći kreativne načine za nastavak razvijanja i prezentiranja umjetničkog rada.

Tags: , , , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback