14/04 2020

Otvorene prijave za radionicu Remade in Rojc: Ableton Live X

Metamedia Production, Metamusic studio, Natječaji, Novosti

Udruga Metamedij u sklopu projekta GRAD(imo) Rojc poziva sve zainteresirane da se prijave na online glazbenu radionicu Remade in Rojc: Ableton Live X. Radionica je namijenjena polaznicima s različitim predznanjem i iskustvom u obradi glazbe i vlastitoj produkciji.

Radionica će se održati u pet termina putem online aplikacija i platformi, započevši 20. travnja u 18:00 sati. Voditelji radionice su glazbeni pedagozi i instrumentalisti Branko Škara, Ivan Šugar i Anamarija Škara Youens.

Želimo pored tehničkih sastavnica tečaja ponuditi perspektivu artikulacije forme glazbenog djela, putem praktičnog rada na projektu, aražmanu i putem suradničkih zajednica učenja (COP). Radionica u tome smislu obuhvaća kvalitetne online materijale i mentorirani rad u sinkronom modu s polaznicima.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je izvršiti prijavu putem online obrasca najkasnije do 19. 4. u ponoć. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika je ograničen.


O VODITELJIMA

Branko Škara, prof. klarinetist, gažer, viši predavač, part-time kompozitor 🙂

Nastavnik, akademski muzičar, profesor klarineta u Glazbenoj školi IMR u Puli. Viši predavač sveučilišta Jurja Dobrile – Muzičke akademije u Puli, od 2007. nositelj kolegija Računalo u Glazbi. Specijalizirao je elektroničku glazbu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, i online poučavanje, certificiran od strane UBC Canada i CARNET ELA za područja Course Design i E-learining Tutoring. U kreativnom radu od 1997. godine proučava muzičke tehnologije i digitalni medij kao sredstvo izričaja. Angažiran je u primjenjenoj glazbi za ansamble, teatar i za organsku elektroniku. Koristi Ableton Live i radi u njemu od verzije 5.0. Također, aktivno svira saksofon te se intenzivno bavi house i ambijentalnom, tj. EDM glazbom (WunschBaum i PostClassic ansambl). Preko dvadeset godina aktivno djeluje u klasičnim, jazz, komornim i orkestralnim projektima i ansamblima.

Ivan Šugar, profesor, saksofonist, giger, akademski glazbenik i light producent

Radi u glazbenoj školi kao profesor saksofona i aktivno sudjeluje u glabzenim projektima, bendovima i ansamblima. Sviranje i kreiranje glazbe te spoj elektronike i saksofona je glavni fokus njegove kreacije. Nominiran je kao GHU izvođač godine 2019. i 2020. u odsjeku puhača te prisustvovao kao saksofonist u albumu koji je nominiran za Porin 2019. godine. Klasika, house, ambiental, lounge jazz žanrovi su koji najviše ističu njegov dosadašnji rad.

Anamarija Škara Youens, magistra muzike i talijanskog jezika i književnosti

Svira flautu, teremin i klavijature. Improvizacija u realnom vremenu, klasični repertoar. Sklada. Godine 2004. primila je nagradu na međunarodnom natjecanju za kompoziciju Francuski orkestar flautista (OFF) u Parizu. Piše tekstove i pjesme. Bavi se pedagoškim radom u glazbenoj školi.

GRAD(imo)ROJC… a možeš i ti 🙂

***

Projekt GRAD(imo) ROJC provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula i udrugama Metamedij, Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin. Ukupna vrijednost projekta je 2.372,125,89 kuna/ 2.016,307,01 kuna sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija radionice sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkovitost ljudskih potencijala, iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj poziva isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Tags: , , , , ,

RSS 2.0 | trackback