28/03 2019

Otvorene prijave za natječaj neafirmiranih glazbenika “Made in Rojc”

Metamedia Lab, Natječaji, Novosti

Udruga Metamedij u sklopu projekta GRAD(imo) Rojc poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj za promicanje neafirmiranih glazbenika “Made in Rojc”. Kroz natječaj, koji je otvoren do 30. travnja 2019. godine, četiri odabrana finalista dobiti će mogućnost snimanja autorskog materijala u studiju i zajedničkog izdavanje nosača zvuka. Finaliste će odabrati stručni žiri kojeg čine Miro Kusačić, Ferid Hukić i Marijan Jelenić. Finalistima će biti osigurana adekvatnu promociju na streaming servisima, društvenim mrežama i na lokalnim radio postajama.

/kome je poziv namijenjen?

Na natječaj se mogu prijaviti pojedinci ili glazbene grupe, svih godina, žanrova i broja članova glazbenog kolektiva; bendovi, klape, zborovi, solisti i svi koji se bave nekom vrstom glazbenog stvaralaštva.

/postupak prijave

 Prijava mora sadržavati:

  1. Ime i prezime autora+ umjetničko ime/naziv glazbenog kolektiva
  2. Kontakt informacije
  3. Kratka biografija/motivacija (do 500 riječi)
  4. Naziv pjesme
  5. 1-3 audio/video zapisa autorske pjesme *

*Prijave mogu sadržavati linkove na YouTubeu, Facebooku, te SoundCloudu, Bandcampu i sličnim glazbenim platformama. Pjesmu je moguće direktno poslati i u prilogu e-maila prijave.

Prijave s naznakom “MADE IN ROJC” šalju se na e-mail adresu madeinrojc@gmail.com do 30. travnja 2019. u 23:59 sati.

Zaprimamo i prijave putem pošte koje možete slati ili osobno dostaviti na adresu: Udruga Metamedij, Gajeva 3,52100 Pula. Omotnica mora biti naslovljena: Prijava za glazbeni natječaj: “Made in Rojc” te mora sadržavati CD s pjesmama.

/uvjeti:

/u sklopu projekta bit će organizirana edukacija o osnovama rada u studiju

Polaznici će prijavom moći sudjelovati i na edukaciji osnova rada u studiju. Uz nezaobilazno upoznavanje osnovnih pojmova vezanih uz studio, polaznici će tijekom edukacije spoznati teoriju kroz praktične zadatke. Radionica će se održavati tijekom 5 dana podijeljenih u dva ciklusa. Besplatna edukacija za rad u studiju bit će otvorena svim zainteresiranima.

Edukacija će biti realizirana pod vodstvom Bruna Legovića, studijskog tehničara i producenta zvuka. Predavanja će se održati u razdoblju od 1. svibnja do 1. lipnja u dogovorenim terminima, u prostorima studija Metamedij u Društvenom centru Rojc.

 

/uskoro Remade in Rojc

Ako vas je ikad zainteresiralo područje remiksiranja, udruga Metamedij planira otvoriti prijave za glazbenu radionicu “Remade in Rojc” u rujnu 2019. Kroz ovaj poziv obavještavamo glazbenike u Rojcu koji bi željeli da njihov materijal u budućnosti bude remiksiran, da nam pošalju svoje glazbene uratke, po mogućnosti u odvojenim audio kanalima. Skupljeni će materijali poslužiti za praktični rad polaznika radionice remiksiranja. Više informacija uskoro!

STAY TUNED!

BIOGRAFIJE:

Miro Kusačić

Miro Kusačić (1964.)- hrvatski je pjevač, gitarist, tekstopisac, kompozitor te osnivač i član pulskog rock sastava Messerschmitt.

Za rock glazbu se počeo zanimati još u osnovnoj školi, da bi već prelaskom u srednju školu, s nekolicinom prijatelja pokrenuo i prvi punk sastav Pušteni s lanca. Nakon kratke karijere osniva post punk-new wave bend Willsonov grafički projekt, te nakon njih i punk art bend, Boykot Fur. 1987. pokreće rock and roll band Messerschmitt, s kojim je aktivan i danas. U raznim prekidima s matičnim Messerschmitt, pokreće i sastave Opyum, Junkers5 i BlackBellis. Tijekom karijere snimio je desetak izdanja, odsvirao brojne koncerte i surađivao s mnogim domaćim glazbenicima na raznim projektima.

Ferid Hukić

Ferid Hukic (1966.)- glazbenik, multiinstrumentalist, kompozitor, aranžer, ton majstor/live engineer

Bavi se glazbom od 1980. godine kada je prvi put počeo svirati bubnjeve, a kasnije i gitaru. Profesionalno se bavi glazbom od 1995. godine kao studijski glazbenik, glazbeni producent, kompozitor, aranžer, midi i sample programer, mix i mastering engineer. Radio je na svim glazbenim žanrovima i kao live engineer. Surađivao je sa stranim glazbenicima kao što su; B.B King, John Lee Sanders, Zakiya Hooker, Eric Sardinas, te domaćim glazbenicima kao što su; Big Band i jazz orcestar HRT-a, Giboni, Josipa Lisac, Neno Belan, Prljavo kazalište, Psihomodopop, Amira Medunjanin, Rambo Amadeus i mnogi drugi.

Marijan Jelenić

Marijan Jelenić (1970) – glazbenik, autor, ton majstor, producent, gitarist.

Godine 1992. na albumu KUD Idijota “Glupost je neuništiva” snima harmoniku na dvije pjesme. Nakon toga pozivaju ga u grupu Gustaph y njegovi dobri duhovi te snima njihove prve pjesme na čakavskom narječju “Kega si sanjala”, “Debeli misec”… S Gabrijelom Galant 1993. godine osniva grupu Nola za čije je pjesme napisao sve stihove i glazbu. Autor je glazbe za kazališne predstave, radijske i TV jinglove i špice te različite audio i video produkcije. Od 2011. član je etno skupine Veja. Devet je puta nominiran za nagradu Porin, a osvojio je onaj za pjesmu godine “Iznad oblaka” grupe Nola te kao jedan od producenata na etno albumu Brune Krajcara “Istraditional”. Uz zadnji album Nole “Negdje između” producirao je album FOB-a “Provincija uzvraća udarac”, sva dosadašnja izdanje pulske grupe NLV, “Dolina mlinova” Veja te „Sloboda“ Nine Romić. Od 2014. godine redovni je član Hrvatskog društva skladatelja.

Bruno Legović

Bruno Legović (1981.)- glazbenik, gitarist, ton majstor, producent;

Bavi se glazbom od svoje 14 godine kada je počeo svirati gitaru, a svirao je u brojnim sastavima. Prvi ozbiljniji bend s kojima je svirao bili su Gustafi, nakon čega prelazi u poznatu pulsku grupu Messerschmitt, gdje je i danas aktivan član benda. Svirao je i s nekoliko projekt bandova, kao što je Junkers5, s kojim je snimio album koji je postigao zapažen uspjeh. Već od 2010. godine bavi se produkcijom glazbe kako uživo, tako i u studiju. Završio je školovanje za producenta, operatera u tonskom studiju, te ton majstora u M.P.A. – Music production Academy u Zagrebu, gdje je ostvario odlična poznanstva i kontakte. Danas surađuje s udrugom Metamedij u glazbenom studiju u Društvenom centru Rojc gdje snima i producira glazbu. Live mixao je za mnoge glazbenike kao što su T.B.F., Nola, Vasil Hadžimanov, Drugi Način, Majke, Atomsko sklonište i Nashwille Pussy. Surađivao je u studiju kao tehničar, snimatelj i producent s Messerschmittom, Junkers5, na projektu Remix identiteta, s grupom Musicitta, Liviom Morosinom, grupom Saša 21 i drugima.

Projekt GRAD(imo) ROJC provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu sa Gradom Pula i udrugama Metamedij, Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin. Ukupna vrijednost projekta je 2.372,125,89 kuna/ 2.016,307,01 kuna sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj poziva isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Tags: , , , , ,

RSS 2.0 | trackback