29/04 2022

Nastavak radionica Mladi na mreži – TikTok i medijske kompetencije

Mladi na mreži, Novosti

Prvim dijelom online radionice i mentorstva „Snimanje i editiranje videa za TikTok“ poznatog TikTokera Daria Marčaca, nastavlja se u ponedjeljak (2. svibnja) provedba projekta Mladi na mreži pulske Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij. Aktivnost će biti održana za studente/ice pulskog Diplomskog studija Turizam i razvoj pri Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković, a dvodnevna radionica sastojat će se od pregledavanja dviju video lekcija, mentorstva voditelja te praktičnog rada polaznika/ca koji/e će do drugog susreta realizirati svoje TikTok videe. Njih će Marčac komentirati te dati upute za eventualnu doradu, ali i odgovarati na pitanja vezana uz teme radionice usmjerene ka pružanju temeljnog znanja o tome kako postati TikToker i kreirati priču. Uz to, polaznici/e će naučiti osnove izrade TikTok videa, od snimanja do editiranja, te steći niz specifičnih znanja – od kvalitetnog pozicioniranja videa i gradnje communityja do korištenja različitih efekata i funkcija.

 

Projektne aktivnosti bit će nastavljene u petak (6. svibnja), kada će u Srednjoj školi „Zvane Črnja“ Rovinj biti održano posljednje od tri obavezna online predavanja o medijskoj pismenosti i medijskim kompetencijama. Na tapetu će biti načini prikazivanja ideala tijela na društvenim mrežama i općenito u medijima te stvaranje iskrivljenih predodžbi, a za pitanja i popratnu diskusiju bit će zadužena izv. prof. dr. sc. Željka Tonković.

 

Kalendar događanja svibanj 2022

 

Projekt Mladi na mreži adresira problem manjka motivacije i navika kod mladih za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim programima, online edukacijskim programima te participativnim projektima koji omogućuju preobrazbu iz pasivnih konzumenata u aktivne stvaratelje, kritičare i komentatore. Ciljevi su povećanje socijalne uključenosti kroz suvremenu kulturu i umjetnost, poticanje participacije, osobnog razvoja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena putem korištenja novih medija i tehnologija, te unapređenje kreativnih i socijalnih vještina zahvaljujući zanimljivim i prilagođenim kanalima, platformama i formatima. Provodi od lipnja 2021. do lipnja 2022. godine te će u tom vremenskom periodu 200 mladih biti motivirano za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim projektima i educirano za online sadržaje koji ih zanimaju. Osim toga, pružena će im biti sva stručna, tehnička i mentorska podrška za razvoj participativnih umjetničkih projekata.

 

Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna (15 %) sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Više informacija o EU fondovima moguće je pronaći na internetskim stranicama www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr.

 

Sadržaj objave za medije isključiva je odgovornost Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij.

 

RSS 2.0 | trackback