06/05 2022

Nastavak radionica Mlad na mreži – TikTok

Mladi na mreži, Novosti

Pregledavanjem i komentiranjem radova studenata/ica u sklopu drugog dijela online radionice i mentorstva „Snimanje i editiranje videa za TikTok“ poznatog TikTokera Daria Marčaca, nastavlja se u ponedjeljak (9. svibnja) provedba projekta Mladi na mreži pulske Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij. U aktivnost sudjeluju studenti/ice pulskog Diplomskog studija Turizam i razvoj pri Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković, koji/e su između dva susreta morali realizirati TikTok videe na temu turizma. Na prvom susretu sudionici/ce su pogledali/e dvije video lekcija te od mentora i voditelja dobivali odgovore na pitanja, dok su između dva dijela radionica mogli/e dobiti savjetodavnu pomoć putem maila. Cilj radionice bio je pružiti temeljno znanje o tome kako postati TikToker i kreirati priču, te izraditi TikTok video, počevši od snimanja pa sve do editiranja. Osim toga, pružen je i niz specifičnih znanja – od kvalitetnog pozicioniranja videa i gradnje communityja do korištenja različitih efekata i funkcija.

 

Kalendar događanja svibanj 2022

 

Projekt Mladi na mreži adresira problem manjka motivacije i navika kod mladih za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim programima, online edukacijskim programima te participativnim projektima koji omogućuju preobrazbu iz pasivnih konzumenata u aktivne stvaratelje, kritičare i komentatore. Ciljevi su povećanje socijalne uključenosti kroz suvremenu kulturu i umjetnost, poticanje participacije, osobnog razvoja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena putem korištenja novih medija i tehnologija, te unapređenje kreativnih i socijalnih vještina zahvaljujući zanimljivim i prilagođenim kanalima, platformama i formatima. Provodi od lipnja 2021. do lipnja 2022. godine te će u tom vremenskom periodu 200 mladih biti motivirano za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim projektima i educirano za online sadržaje koji ih zanimaju. Osim toga, pružena će im biti sva stručna, tehnička i mentorska podrška za razvoj participativnih umjetničkih projekata.

 

Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna (15 %) sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Više informacija o EU fondovima moguće je pronaći na internetskim stranicama www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr.

 

Sadržaj objave za medije isključiva je odgovornost Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RSS 2.0 | trackback