03/03 2022

Izložba finalista projekta Startart u Balama

MI+ platforma, Novosti

U sklopu projekta Startart udruga Faro11 organizira drugu po redu putujuću izložbu za mlade umjetnike srednjoškolske dobi. Izložba će se održati u petak, 4. ožujka u MMC Ulika u Balama s početkom u 19 sati. Na izložbi će biti predstavljeni radovi osam finalista: Teo Stoković, Erika Nežić, Ela Gržinić, Andrea Pasuli, Katarina Špehar, Leonarda Ivašić, Tibor Svetličić, Elena Kiss i Paulo Krbavac.

 

 

Projekt Startart je usmjeren ka afirmaciji, promociji i edukaciji mladih istarskih umjetnika srednjoškolske dobi, pružanju podrške u razvoju umjetničkog djelovanja, poticanju stvaralaštva djece i mladih te produbljivanju razumijevanja za suvremenu umjetnost i kulturu.

 

Raznovrsnim aktivnostima (putujuća izložba, promocija na festivalima, edukativno –kreativne radionice) obuhvaćamo cijelu županiju, doprinoseći ravnomjernom kulturnom razvitku. Jačati ćemo prisustvo mladih umjetnika na regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj sceni pružanjem specifičnih znanja. Natječajem za umjetničke radove i poratnom putujućom i online izložbom poticat ćemo suvremene i inovativne umjetničke prakse, novomedijsku umjetnost i općenito korištenje tehnologije u kreativne svrhe. Suprotstavljajući se težnjama pasivizacije mladih, želja nam je stvoriti poticajno okruženje za aktivno uključivanje, informiranje i zanimanje za umjetnost i kulturu te razvoj i afirmaciju svojih kreativnih i umjetničkih vještina.

 

Nositelj projekta je udruga Faro11, a partneri su udruga Metamedij, Labin Art Express XXI, Muzej Lapidarium iz Novigrada i Turistička zajednica Općine Bale. Projekt podržavaju Istarska županija i Grad Pula.

RSS 2.0 | trackback