24/10 2014

Četvrti dan audio radionice udruge Metamedij

Metamedia Lab, Metamusic studio, Novosti

Četvrto predavanje o snimanju i miksanju zvuka udruge Metamedij održano je 23. listopada u prostoru studija Partyzan pod vodstvom predavača Deana Pavletića koji je na samom početku polaznicima predstavio studio i opremu koja se nalazi u njemu.

P1080114

 

 

 

 

 

 

 

Nakon toga, voditelj je objasnio koje su tehnikalije potrebne za snimanje zvuka; koja je razlika između digitalne i analogne opreme te koje su prednosti i mane jedne i druge; kako se upotrebljava D.I. Box i u kojim se slučajevima koristiti aktivni, a u kojim pasivni. Osim ovoga voditelj je s polaznicima podijelio vlastita iskustva u snimanju i miksanju zvuka uživo.

U drugom dijelu predavanja uslijedio je praktični dio snimanja, postava mikrofona, a budući da je jedan od polaznika radionice snimio pjesmu, voditelj je imao priliku polaznicima predstaviti i miksanje vokala i gitare u programu Pro Tools.

P1080131

 

 

 

 

 

 

 

 

Danas, 24. listopada, bit će održano posljednje predavanje audio radionice također u studiju Partyzan i to pod vodstvom glazbenog producenta Marijana Jelenića.

Tags: , , , ,

RSS 2.0 | trackback