09/04 2024

Besplatna javna senzorna projekcija „Cvrčak i mravica“ u Kinu Buzet

Novosti, U istom filmu – korak dalje

U sklopu projekta “U istom filmu – korak do kulture” u utorak, 9. travnja u 10 sati, u Pučkom otvorenom učilištu Augustin Vivoda u Buzetu bit će održana besplatna javna senzorna projekcija animiranog filma Luke Rukavina.

 

 

U novom viđenju Ezopove i La Fontaineove basne, Ket je cvrčak koji svira gitaru sa svojim bandom, zabavljajući bezbrižne kukce. Nedaleko živi mravlja princeza Antoneta, u mravinjaku gdje se cijene samo disciplina i rad. Kad se slučajno susretnu, zbližavaju se i uspijevaju pomiriti dva suprotstavljena svjetonazora.

 

 

Senzorne projekcije se održavaju u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije, no njihova je suština da budu javne i inkluzivne. Odvijaju se uz prigušena svjetla i slabiji zvuk filma, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, baka i djedova, nastavnika, prijatelja, organizirano sa školom ili privatno.

 

 

Projekcija je besplatna, uz preuzimanje ulaznica na blagajni kina. Realizira se u suradnji pulske udruge Metamedij, Kina Valli i Škole za odgoj i obrazovanje – Pula, te uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Pule te Zaklade Kultura nova.

 

 

 

CVRČAK I MRAVICA

Režija: Luka Rukavina

Kategorija/Žanr: animirana avantura, obiteljska avantura

Država/godina: Hrvatska, 2022.

Glasovi: Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović, Jadranka Krajina

Period prikazivanja: 19. 01. 2023. u 17.00 sati

Trajanje: 82 min.

 

 

Tags:

RSS 2.0 | trackback