22/02 2012

Uključite se na EEII’12 sa svojim DIY/DIWO projektom

Natječaji

Rok: 03.04.2012.

Festival EEII’12 – Eksperimentalne elektronske intervencije održat će se od 30. svibnja do 03. lipnja 2012. godine u Čakovcu.

U svijetu disciplina i stručnjaka teško je surađivati i raditi zajedno, posebice stvarateljima, kreativcima i umjetnicima koji su otvoreni za zajednički rad. Svaka je disciplina strogo odijeljena, a svaki posao fokusiran na samo jedan element izvedbe. Ovakav način rada otežava kreativnost i umanjuje inovaciju, koja poizlazi iz zajedničkog rješavanja problema pomoću metoda koje su popularizirane kroz današnje mrežne tehnologije.

Ruth Catlow i Marc Garrett, su-osniavači on-line zajednice za digitalne umjetnosti Furtherfield.org, osmislili su suradnički projekt pod nazivom DIWO (Do It With Others – uradi s drugima), referirajući na poznati DIY (Do IT Yourself – uradi sam) pokret. DIWO je e-mail art, koji referira na mail art formu 70-ih. Internet nam je dopustio da vidimo tehnologiju kao neprekinutu mogućnost sudjelovanja, protoka informacija i nadgradnje, dok rad s drugima oplemenjuje naše ideje i omogućuje realizaciju bez uvjetovane potrebe za financijskom zaradom.

Kako kažu kreatori festivala Wikitopia – Hong Kong’s First Tinyfest on Collaborative Future: “DIWO je novi DIY! U medijskoj umjetnosti, kao i u ostalim poljima suvremene umjetnosti u svijetu, umjetnici interdisciplinarno rade s ostalim individuama, koristeći tehnologije više nego ikad prije. U tim se kreativnim projektima članovi ravnopravno povezuju i komuniciraju, pokreću polemike i rasprave, stvaraju strukture i kulturu, ujedno koristeći digitalne mreže i zajeničko fizičko okružje.

Festival EEII’12 slijedi pozitivnu praksu DIWO događanja, stvarajući prostor za entuzijaste, DIY i DIWO majstore, kreativce i ljude koji vole razmišljati glavom i raditi rukama, reciklirati, pronaći inovativna rješenja, razmišljati kompleksno o jednostavnim stvarima i obrnuto. EEII’12 nudi i okvir za ovogodišnje događanje. Tema je Uradi sam/Uradi s drugima u sklopu Mobilnog Art Lab-a, koji će se sastojati samo od osnovne konstrukcije. Sve dodatke konstruirat ćemo zajedno. MAL – kontejner koji je zamišljen kao modularan, pokretan i samoodrživ prostor s alatom i opremom, a služio bi za radionice na terenu, video projekcije, umjetničke boravke te kao laboratorij za suradnju umjetnika, tehnologa i znanstvenika u proizvodnim i istraživačkim projektima.

Ako se pronalazite u nekoj od tvrdnji:

*
koristite “Uradi sam” princip gdjegod možete;
*
važno vam je očuvanje okoliša i suživot ljudi s tehnologijom i prirodom;
*
volite istraživati nove koncepte u organizaciji (tima, radnog prostora, crowdsourcing ideja,…);
*
volite inovacije;
*
vješti ste u konstruiranju od različitih materijala;
*
volite raditi na konkretnim stvarima korisnima za društvo i dijeliti svoja znanja i vještine;

Ili se smatrate:

*
DIY majstorom/majstoricom ili
*
ekologom/ekologinjom ili
*
mehaničarom/mehaničarkom ili
*
inženjerom/inženjerkom ili
*
entuzijastom/entuzijasticom ili
*
kreativcem/kreativkom ili
*
inovatorom/inovatoricom,

pridružite se radu i druženju na EEII’12 festivalu u Čakovcu, koji će se održati krajem svibnja 2012.

Pogledajte WIKI stranice MAL-a i zamislite jedno od mogućih aplikacija. MAL će biti sastavljen samo od osnovnog kostura – konstrukcije i gornje i donje stranice. Na zidove dolaze aplikacije vrata, prozora, nosača za ekrane, pomične stolove, projektore, zvučnike, WIFI aplikacije, ostale elektronske, električne, digitalne i mehaničke sklopove koje možete zamisliti.

Mogućnosti:

*
osmisliti i napraviti aplikacije za energiju – sunčani kolektori – koliko, zašto i gdje?
*
osmisliti i napraviti unutarnju rasvjetu – zašto i gdje;
*
osmisliti odvojive ljestve za krov;
*
osmisliti modularne aplikacije na podu i stropu te stranicama (za uređaje, alate, IT opremu, …);
*
osmisliti pokretna vrata, prozore, zaštitu;
*
osmisliti pokretne ormare;
*
osmisliti pomične stolove;
*
osmisliti IT podršku u MAL-u;
*
nešto drugo što smatrate da bi MAL trebao imati.

APPLICATION

Tags: ,

RSS 2.0 | trackback