01/07 2011

Tematska sjednica Savjeta za razvoj civilnog društva

Novosti

Savjet za razvoj civilnoga društva održao je u srijedu, 29. lipnja 2011., tematsku sjednicu o zastupljenosti civilnoga društva u programskim sadržajima Hrvatske radio-televizije.

Imajući u vidu da misija HRT-a obuhvaća informiranje i obrazovanje o demokraciji, civilnom društvu i kulturi javnog dijaloga, članice i članovi Savjeta raspravili su s predstavnicima HRT-a mogućnosti i izazove suradnje na ispunjavanju ove važne komponente provedbe Privremenog ugovora između HRT-a i Vlade RH.

U raspravi je otvoren čitav niz pitanja vezanih, između ostalog, uz potrebu kvalitetnije komunikacije s medijima od strane organizacija civilnoga društva, kriterije koji se trebaju uzeti u obzir prilikom davanja medijskog prostora određenim akcijama, projektima ili organizacijama te potrebe za pravovremenom i kontinuiranom suradnjom i razmjenom informacija svih uključenih dionika.

Jedan od zaključaka sjednice bio je i nastavak pokrenute suradnje Savjeta i Ureda za udruge s HRT-om kao javnim medijskim servisom, koja će uključiti edukacije organizacija civilnoga društva o medijskom komuniciranju, nove edukacijske module za novinare o relevantnim temama i vrijednostima koje promiče organizirano civilno društvo u Republici Hrvatskoj, te ostale suradničke aktivnosti na promociji kulture javnog dijaloga.

Izvor:  http://www.uzuvrh.hr/vijest.aspx?pageID=1&newsID=1389

Tags:

RSS 2.0 | trackback