26/09 2012

Studijski posjeti za stručnjake u obrazovanju i osposobljavanju

Novosti

Drugi krug natječaja za Studijske posjete za 2012. godinu, aktivnost u sklopu Programa za cjeloživotno učenje namjenjenu stručnjacima i donositeljima odluka u obrazovanju i strukovnom osposobljavanju, otvoren je do 12. listopada 2012. godine.

Studijski posjeti podupiru razvoj politika obrazovanja i osposobljavanja te suradnju na europskoj razini vezanoj uz cjeloživotno učenje, a namjenjeni su onima koji djeluju na lokalnoj, regionalnoj ili nacionalnoj razini, a imaju važnu ulogu u kreiranju i /ili implementiranju politika i strategija obrazovanja i strukovnog osposobljavanja.

Studijski posjet je  kratkoročni boravak u drugoj državi sudionici Programa za cjeloživotno učenje u trajanju od 3 do 5 dana namjenjen manjoj skupini stručnjaka u svrhu proučavanja određenog vida cjeloživotnog učenja. Pruža mogućnost razmjene iskustava, upoznavanje s politikama obrazovanja i osposobljavanja u drugim europskim zemljama i primjerima dobre prakse. Zahvaljujući  razmjeni iskustava i inovativnih ideja sudionici ih pri povratku primjenjuju u svom radu, kao i u procesu stvaranja obrazovnih politika.

Prijavitelji odabiru studijske posjete, ovisno o profesionalnom iskustvu i potrebama, iz Kataloga studijskih posjeta 2012/2013 koji sadrži više od 200 studijskih posjeta  podjeljenih u pet tematskih kategorija:  unapređivanje suradnje između područja  rada, obrazovanja i osposobljavanja; podržavanje inicijalnog i trajnog profesionalnog razvoja nastavnika, mentora i voditelja edukacija; usvajanje ključnih kompetencija kroz sustav obrazovanja i osposobljavanja; poticanje socijalne uključenosti i rodne jednakosti u obrazovanju i osposobljavanju, uključujući integraciju migranata; razvoj strategija za cjeloživotno učenje i mobilnost.

Na ovom roku prijavitelji odabiru studijske posjete  koji će se održati od ožujka do lipnja 2013. godine.

Gdje se održavaju studijski posjet?

Studijski se posjeti održavaju u zemljama članicama Europske unije, te Islandu, Norveškoj, Lihtenštajnu, Turskoj i Švicarskoj.

Kako se prijaviti?

On-line prijavu potrebno je ispuniti  na mrežnim stranicama Cedefopa (European Centre for the Development of Vocational Training), koordinatora ove aktivnosti na europskoj razini, a natječajnu dokumentaciju kao i  ostale informacije o studijskim posjetima možete pronaći na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU:

Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na studijski.posjeti@mobilnost.hr .

Tags: ,

RSS 2.0 | trackback