05/11 2010

Rojc – slobodna zona

Novosti

u četvrtak, 04. studenog 2010. godine održala se konferencija za novinare čiji je povod bila moguća naplata parkirnih mjesta na platou Karlo Rojca.

“Tražimo od Grada da velika površina ispred Rojca ostane isključivo u njegovoj funkciji kao javni prostor, koji će se u vrijeme kada nema zbivanja moći koristiti kao otvoreno parkiralište.” kaže Vijeće udruga Rojca, zajedno s nezadovoljnim korisnicima te zgrade.
Radi se o nepromišljenom činu kojim se mislilo riješiti jedan problem, a zapravo se stvara više novih problema.
Jasno je da u Gradu nema dovoljno parkirnih površina i slažemo se da taj veliki prostor bude namijenjen za parkiranje kada se druge manifestacije na njemu ne održavaju no, parking bi trebao ostati besplatan.
Naplata parkinga u ovo vrijeme recesije bila bi dodatni udar po đepu za udruge, građane, roditelje, djelatnike Uljanika i dr. tvrdi Vijeće Rojca, te navodi da uvođenjem sustava naplate  problem parkiranja na Monte Zaru neće se  adekvatno  riješiti jer će usmjeriti  automobile ponovo na pločnike i parkirališna mjesta okućnica okolnih zgrada kako bi se izbjegla naplata.

Prisjetimo se da je nakon akcije koju  su udruge iz Rojca  organizirale 21.03.2010 kako bi ukazale da se ne slažu s  naplatom parkiranja ispred Rojca,  Grad Pula je  14.04.2010.  odgovorio  dopisom     u kojem je stajalo  da površina ispred Rojca  nije obuhvaćena sustavom naplate.
I na javnoj tribini o Rojcu održanoj 09. lipnja 2010.  pročelnik  ureda Grada Pule  Bernard Zenzerović izjavio je da “zaista nije čuo da je bilo tko iz Grada rekao da će se parking na tom prostoru naplaćivati”.

Tags: , , , ,

RSS 2.0 | trackback