26/03 2012

Radionica “Snimi spot” – snimljen glazbeni spot benda Junkers5

Novosti

U nedjelju, 25. ožujka, u prostoru Sali Tradea, snimljen je spot za autorsku pjesmu ‘Love Moon’ pulskog benda Junkers5. Snimanje trećeg spota u nizu održalo se u okviru radionice ‘Snimi spot’ koja je, pod vodstvom Vibora Juhasa, započela u listopadu 2011. godine.

Polaznica radionice, Sanda Letonja, u izradi ovog spota bila je scenarist, snimatelj, i redatelj, a najviše ju je obradovala prilika da se okuša u ulozi snimatelja. Naime, Sanda je prošle godine već sudjelovala na jednoj radionici izrade filma te je na radionicu ‘Snimi spot’ došla proširiti već stečena znanja.

– Iako smo scenarij, režiju i način snimanja dogovarali svi zajedno na licu mjesta, montažom ću se baviti samostalno – tvrdi Sanda koja je za svoj prvi filmski uradak, ‘Kako tina zamišlja moje vjenčanje’, osvojila nagradu na 43. reviji hrvatskog kratkometražnog filma. Iako se u montaži već okušala, Sanda se nada da će, uz pomoć voditelja radionice, ovoga puta savladati i vještinu upotrebe postprodukcijskih specijalnih efekata. No, prije same montaže, uslijedit će i snimanje završetka ovog glazbenog videa koji govori o ljubavi djevojke i mladića.

Naučiti polaznike trikovima kadriranja, montaže i specijalnih efekata kako bi se pomoću relativno pristupačne opreme snimio kvalitetan glazbeni spot ujedno je i cilj radionice ‘Snimi spot’.

– Pokušavam prikazati kako postići efekt filmskog izgleda snimke korištenjem EOS 550D fotoaparata, određene minimalne rasvjete, vješte postprodukcije i par sitnih trikova – objašnjava Vibor Juhas, voditelj radionice koja će završiti nakon što svaki od sedam polaznika snimi jedan glazbeni video uradak.

Sve glazbene spotove izdat će Metamusic Netlabel, digitalna izdavačka kuća koja promovira hrvatske glazbene talente, s posebnim naglaskom na lokalne autore.

Foto: Nenad Draković

Tags: ,

RSS 2.0 | trackback