11/02 2011

Radionica Scratch Orchestra: Nature Study Notes

Novosti

Vrijeme: od 14. do 16.02.2011.
Prijave: do 13. veljače 2011., na mail: : slobodne.veze@gmail.com

Slobodne veze, Udruga za suvremene umjetničke prakse, poziva sve zainteresirane na radionicu “Nature Study Notes”, koja će se održati od ponedjeljka 14. veljače, do srijede 16. veljače 2011. godine u Zagrebu, pod vodstvom francuske umjetnice i kustosice Lore Gablier.

Prije same radionice, učesnici su pozvani da izaberu i sakupe različite predmete, vođeni kriterijem muzikalnosti ili estetskih osobina predmeta. Važno je imati na umu da je na ovoj radionici jednako bitno proizvoditi slike koliko i zvukove.

Ova radionica svojevrsni je uvod u avangardnu glazbu kroz istraživanje Nature Study Notes, kompilacije partitura koje su komponirali članovi Scratch orkestra, a koje je 1969.  godine objavio engleski kompozitor Cornelius Cardew.

Radionica je zamišljena kao niz interaktivnih susreta u trajanju od tri dana i s odvijanjem u prostorima MM centra SC-a (Savska cesta 25) i Pogona (Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, Mislavova 11). Zadnji dan radionice, 16.2. održat će se večernji koncert,  kao rezultat trodnevnih susreta i uvježbavanja.

Više o tome, pogledajte na: http://slobodneveze.wordpress.com/

Tags: , , ,

RSS 2.0 | trackback