04/04 2012

Radionica plesa Ane Hazler u Karlo Rojcu

Novosti

Vrijeme održavanja: 7.04.2012.(subota)
Mjesto: Rojc, 2.kat, prostor udruge “Hip hop”

Udruga “Sense&dance” organizira Open class sa Anom Hazler, studenticom plesne akademije u Amsterdamu.
Ova radionica namjenjena je srednjem i naprednom levelu.

Ana Hazler je 22-godišnja plesačica iz Pule. Počela je sa plesom kad je imala 7 godina u plesnom studiju „Zaro“ gdje dobiva osnove u jazzu, modernom, streetdanceu, baletu. U istom studiju dobiva prvi posao kao plesni pedagog. Prije nego je postala student prestižne plesne akademije u Amsterdamu (AHK – School of the Arts) bila je član mnogih plesnih studija u Hrvatskoj od kojih izdvaja AB Original gdje je bila jedan od pedagoga i koreografa. Osim rada kao pedagog Ana dobiva priliku nastupati diljem Hrvatske i dalje: plesač na Severininoj „My Space“ turneji, Stereo MC u pulskoj Areni, Pula film festival, Noć muzeja,Šibenski festival, itd. Iz Pule se seli u Amsterdam u dobi od 19 godina nakon što je primljena na plesnu akademiju, smjer plesni pedagog.

U više od tri godine boravljenja u Amsterdamu Ana se izgrađuje u području modern jazza koji predaje diljem Nizozemske. Interes za njen sat drastično raste jer Ana pruža stimulativnu i pozitivnu atmosferu i daje dovoljno prostora za svaku individuu da se izrazi. Njen se sat sastoji od jazz elemenata i release tehnike pa možete očekivati brojne izolacije tijela, okrete i skokove, senzualne akcente i prostor za vlastitu interpretaciju pokreta.

Ana trenutno predaje u prestižnim amsterdamskim studijima i šire (kao jazz, modern,hip-hop pedagog), te je asistent koreografima u njihovim radovima. U protekle tri godine bila je član nekolicine plesnih kompanija i grupa s kojim nastupa u brojnim kazalištima i pozornicama.
U njezinoj posljednjoj studijskoj godini Ana dobiva priliku usavršavati se u Japanu, Senegalu, Hrvatskoj i Australiji kao pedagog i plesač.
Između ostalih projekata, uz AB Original će ovo ljeto organizirati „Dutch Monsters“ plesni seminar s ciljem dovođenja internacionalnog znanja hrvatskim plesačima koji nemaju priliku putovati i vidjeti svijet pa se ona bori da bi dovela svijet njima kao svojoj zahvalnosti i ljubavi prema korijenima i mjestu gdje je odrasla.

Također drage volje predaje u studijima kojima je odrasla kao guest pedagog prlikom boravljenja u Hrvatskoj. Nakon završetka studija Ana planira svoju specijalizaciju u New Yorku.

Tags: ,

RSS 2.0 | trackback