19/07 2011

Predstavljen program festivala Media Mediterranea 13

Novosti

Jutros je u klubu Metamedia, Gajeva 3, u 10 sati održana konferencija za novinare povodom predstavljanja programa ovogodišnjeg trinaestog po redu festivala Media Mediterranea.

Uz kratki uvod koordinatora projekta Marina Jurcana, program koji započinje 25. pa do 30. srpnja 2011., predstavili su i vrijedni članovi organizacijskog tima testivala, Marko Bolković, Maja Iskra i Neven Kacun.

Tema ovogodišnjeg izdanja je: “Pula – kreativni grad”.
Kako je jedan od aspekata za razvoj “kreativnih gradova” upravo razvoj lokalnih talenata, u ovogodišnjem izdanju festivala fokusirat će se upravo na taj segment.
Kroz organizaciju kulturno zabavnog programa predstavit će se mlade pulske umjetnike putem izložbe, hip hop koncerta i nastupa plesnih skupina, koncerta alternativnih rock bendova i polaznika glazbenih radionica te modni i “light” performance, predstavljanje lokalnih kreatora te nastup DJ-eva elektroničke glazbe.

U ponedjeljak (25. srpnja) predavač Goran Kovačević održat će u klubu Metamedia naprednu radionicu “Snimaj”, s početkom u 19 sati. Radionica je zatvorenog tipa, odnosno, namijenjena je polaznicima koji su tokom godine pohađali teorijski i praktični dio iste.
U utorak 26. srpnja s početkom u 21sat, na lokaciji Foruma 13 održat će se otvorenje izložbe “Moj grad-moj dizajn”, ostvarenoj u suradnji sa Školom primijenenih umjetnosti i dizajna Pula.
Panel diskusija s temom “Mladi u lokalnim kulturnim politikama”, održat će se u srijedu 27. srpnja s početkom u 11 sati. Gostuju: Vladimir Torbica, Branka Benčić, Marino Jurcan i Slavica Čurković, a otvorena je za sve zainteresirane posjetitelje.

“Friški ritmovi i ženske rime” nazvan je program četvrtka 28. srpnja koji je posvećen Hip Hop i Breakdance nastupima. Uz nastup reperica Nine Davis, Mc Killah i Mc Sister, u breakdance dijelu programa nastupaju i plesne skupine AB Original iz Pule i Saltatrix iz Vodnjana.
U petak 29. Srpnja u dvorištu Karlo Rojca, održat će se koncert “Made in Rojc”, gdje će nastupiti mladi lokalni talenti: Reanimacija, TutanKhamon Space Machine, Newtone, Rabbia e disperazione, Mortal Divinity, Gedore, Mad Face te gosti s prošlogodišnje radionice NoiseFight.
Specijalni gosti večeri bit će Popeye, a tijekom koncera bit će snimani i video spotovi bendova pod vodstvom Vibora Juhasa.

Na završnom dijelu festivala, u subotu 30. srpnja, na lokaciji kupališta Stoja održat će se modni performance “Illuminated Boulevard” prezentacijom modnih dizajnera Pule i light performanceom uz podršku Audiolaba, a putem štandova, pulski i regionalni autori predstavit će se svojim ručno rađenim nakitom.

Tags: , ,

RSS 2.0 | trackback