08/11 2011

Predstavljanje knjige “Digitalno doba – masovni mediji i digitalna kultura”

Novosti


Predstavljanje knjige grupe autora ‘Digitalno doba – masovni mediji i digitalna kultura’, urednice Nade Zgrabljić Rotar, održat će se u petak, 11. studenoga, u 18:00 sati, u Novinarskom domu u Zagrebu.

U predstavljanju će sudjelovati recenzenti – prof. dr. sc. Damir Boras, Filozofski fakultet u Zagrebu, prof. dr. sc. Nenad Prelog, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, prof. dr. sc. Hrvoje Turković, Akademija dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu; urednica prof. dr. sc. Nada Zgrabljić Rotar i autori; te prof. dr. sc. Srećko Jelušić.

Digitalno doba donijelo je dinamične promjene u području komunikacija, kulture, poslovanja, ljudskih prava, demokracije. Digitalni prostor otvara nove mogućnosti kulturnog izričaja i slobodu umjetničkog i demokratskog stvaralaštva.

Knjiga Digitalno doba – masovni mediji i digitalna kultura prikazuje na koji način nove komunikacijske tehnologije mijenjaju teorijske paradigme i koncepte i kako utječu na tradicionalne medije i profesije. Istražuje nova organizacijska rješenja i medijske prakse kao i kulturološke promjene u medijskoj industriji digitalne ere u kojoj tradicionalni mediji teže integriraranim medijima i medijskim izričajima, mijenjajući navike publike i profile medijskih profesionalaca.

Tags: , , , , ,

RSS 2.0 | trackback