27/09 2010

Pravo na pristup informacijama – stanje u Republici Hrvatskoj, mogućnosti i izazovi

Metamedia set

Cvjetni trg, Zagreb 25. rujna 2010., 12 sati Štand za informacije o pravu na pristup informacijama GONG i Transparency International Hrvatska četvrti put zaredom provode kampanju, “Imamo pravo znati” povodom Medunarodnog dana prava na pristup informacijama koji se obilježava svake godine 28. rujna. Tom prilikom de se u gradu Zagrebu održati informativan Štand na kojem de se građanima dijeliti besplatni edukativni materijali GONG-a i TIH-a u nastojanju da se podigne svijest i razina znanja o Zakonu o pravu na pristup informacijama.
Tom prilikom Vas  u subotu, 25. rujna u 12.00 sati na zagrebačkom Cvjetnom trgu bit će postavljen štand za informiranje kako biste saznali što više  o temeljnom pravu – pravu na pristup informacijama.


Okrugli stol održat će se u utorak 28. rujna u Novinarskom domu (Perkovčeva 2), s početkom u 10 sati
Povodom Međunarodnog dana prava na pristup informacijama, Transparency International Hrvatska, GONG i Hrvatsko novinarsko društvo organiziraju okrugli stol na temu „Pravo na pristup informacijama – stanje u Republici Hrvatskoj, mogućnosti i izazovi”.

S obzirom da je u tijeku donošenje izmjena i dopuna Zakona o pravu na pristup informacijama, jednog od temeljnih zakona za daljnji razvoj demokracije i suzbijanje korupcije, ovim okruglim stolom želimo dati dodatan poticaj usvajanju najkvalitetnijih zakonskih rješenja.

Okrugli stol održat će se u utorak 28. rujna u Novinarskom domu (Perkovčeva 2), s početkom u 10 sati.

Na okruglom stolu će sudjelovati:

Prof. dr. sc. Robert Podolnjak, Pravni fakultet u Zagrebu
Doc. dr. sc. Marko Šikić, Pravni fakultet u Zagrebu
Mirjana Juričić, Upravni sud Republike Hrvatske
Predstavnik Ureda pučkog pravobranitelja
Suzana Jašić, GONG
Toni Gabrić, H-Alter
Nikola Kristić, Hrvatsko novinarsko društvo
Marina Lasić, Transparency International Hrvatska

Skup će moderirati novinarka Jelena Berković.

RSS 2.0 | trackback