01/10 2010

Poziv na trening – Strateški razvoj organizacija civilnog društva

Novosti

Uvod u vođenje i upravljanje – alati i praksa

Rok za prijavu je 10. listopada 2010. godine

Glavna svrha projekta ”Izgradnje kapaciteta organizacija civilnog društva na Zapadnom Balkanu i u Turskoj (TACSO)” povećanje je kapaciteta organizacija civilnog društva i jačanje nihove uloge unutar participativne demokracije. Sukladno tome, TACSO ured u Hrvatskoj, u suradnji s organizacijama Autonomni centar – ACT i Split zdravi grad,  organizira trening na sljedeću temu:

Strateški razvoj organizacija civilnog društva
Uvod u vođenje i upravljanje – alati i praksa

Trening će se održati u Splitu, u dva modula. Prvi modul, u trajanju od jednog dana, održat će se 27. listopada 2010., a drugi, u trajanju od tri dana, tijekom proljeća 2011.

Cilj treninga

Opći cilj treninga predstaviti je uvođenje načela i alata organizacijskog upravljanja i rukovođenja, institucionalnog razvoja i jačanja organizacijskih alata u lokalnim organizacijama civilnog društva te povećati razumijevanje uloge vođenja i upravljanja za održivi razvoj organizacija civilnog društva u novim društvenim i gospodarskim uvjetima.

Specifični ciljevi su:

  1. Razumijevanje važnosti strateškog planiranja i strateškog razvoja organizacija civilnog društva
  2. Razumijevanje važnosti usavršavanja i razvoja vođenja i upravljanja organizacijama civilnog društva

Tko može sudjelovati na treningu?
Predstavnice i predstavnici organizacija civilnog društva koje imaju jednu od vodećih uloga u svojoj organizaciji. Trening je osmišljen na način da se alati i vještine stečene na treningu mogu koristiti u radu organizacije.

Očekivane kvalifikacije sudionika/ica:

Očekivana postignuća treninga:

Procedura za prijavu:

Zainteresirani predstavnici i predstavnice organizacija civilnog društva trebaju ispuniti prijavni obrazac (nalazi se u prilogu poziva) i poslati ga na e–mail adresu prijava.hr@tacso.org do 10. listopada 2010 (16 sati).

Prijave se primaju isključivo na navedenu e-mail adresu s naznakom u naslovu “Prijava za sudjelovanje u treningu “Strateški razvoj organizacija civilnog društva”.

Svi prijavljeni bit će obaviješteni o primitku na trening najkasnije do 20. listopada 2010. godine.

Troškove treninga (osim putnih troškova i smještaja)  snose udruge Autonomni centar – ACT i Split zdravi grad te TACSO ured u Hrvatskoj.

RSS 2.0 | trackback