03/12 2010

Poziv na trening “Metodologije društvenih istraživanja

Metamedia set

Udruga ACT iz Čakovca Vas poziva na dvodnevni trening “Metodologije društvenih istraživanja” koji će se održati 9. i 10. prosinca 2010. godine u prostoru Autonomnog centra – ACT u Čakovcu, Dr. Ivana Novaka 38.
Kroz praktičan rad sudionici/ice će naučiti:

* osnovne razlike između kvantitativnih i kvalitativnih istraživačkih metoda
* kontekst metodologije društvenih istraživanja
* osnove postavljanja istraživačkog okvira u kontekstu metodologije društvenih istraživanja
* znanja i vještine potrebne za izradu mini akcijskih istraživanja u okviru projekata za dobrobit zajednice i rada na društvenoj promjeni

Na treningu će biti obrađene izabrane metode, prakse, načini rada i analize iz tzv. “tradicionalne” metodologije društvenih istraživanja, feminističke metodologije i metodologije rada na društvenoj promjeni s namjerom propitivanja i kreiranja sinergije koja je najprikladnija za istraživanja. Unutar ovih okvira, kroz trening će se pokušati vidjeti koji su to prijepori različitih metodologija, koje su njihove točke dodira te koja je uloga istraživača/ice odnosno objekta/subjekta istraživanja. Razgovarat će se i o objektivnosti/subjektivnosti u istraživanjima te o vrijednosnoj neutralnosti i etičkim pitanjima.
Voditeljica radionice je Andrijana Parić iz Razbor d.o.o., Zagreb, dipl. sociologinja i magistrica lokalnog razvoja zemalja u tranziciji koja već deset godina radi na projektima iz područja regionalnog razvoja, razvoja civilnog društva i zaštite ljudskih prava. U sklopu Mirovnih studija vodi kolegij “Metodologija istraživanja i razrade projekata”.
Kotizacija za radionicu iznosi 750,00 kn. Za prijavu 2 ili više osoba iz iste organizacije odobravamo 20% popusta. Kotizaciju je potrebno uplatiti najkasnije do 02.12.2010. godine na žiro-račun Autonomnog centra – ACT, MB 2392007-1100001370, s naznakom “za radionicu Metodologija društvenih istraživanja”. Broj sudionika/ica je ograničen. Troškove eventualnog smještaja i prijevoza sudionici snose sami. Ručak i osvježenja u pauzama osigurava organizator. Ukoliko ste zainteresirani, molimo Vas da potvrdite sudjelovanje predstavnika/ice Vaše organizacije putem e-maila, na adresu info@actnow.hr najkasnije do srijede, 1. prosinca 2010. godine. Više informacija na broj telefona 040/390-047 ili na info@actnow.hr.

RSS 2.0 | trackback