24/06 2013

Performing grupa Kamp i Zvukovi Rojca na 15. Media Mediterranea festivalu

Media Mediterranea, Novosti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Večeras u 21 sati na Forumu u sklopu 15. Media Mediterranea, nastupit će performing grupa Kamp iz Karlovca plesnim performansom Kuhinja za 5 koji je svoju premijeru imao na sedmom izdanju festivala Nepokoreni grad.
Performing grupa Kamp djeluje u Karlovcu od 2006. godine. Kroz godine sazrijevanja, Kamp se nadograđuje drugačijim idejama i pristupima, kako na uličnim i raznim otvorenim urbanim prostorima na kojem nastupa, tako i u pokretima i koreografskim zamislima. “Kuhinja za 5“ je svojevrsni plesni igrokaz s ukrasima glumačke izražajnosti: plesno performerska grupa Kamp slavi svoj sedmi rođendan. Performerice zaokupljene ispitnim problemima, zaboravljaju na datum i nesvakidašnju obljetnicu te u plesnoj strci, zbrci i umoru, kreću na zacrtani pothvat.

Slijedi glazbeni performance koji će izvesti Marko Grbac Knapić a koji uključuje radove polaznika nastalih na radionici “Zvukovi Rojca” održanoj ovog proljeća u Rojcu. Naglasak radionice bio je na konceptu 6 katova zgrade Rojca i njihovih zvukova koji su inspiracija ili polazišna točka za stvaranje glazbe u Abletonu. Audio zapisom specifičnog mjesta – katova zgrade Rojca, dobivena je polazišna točka (tonalitet, ritam, harmonija, itd..) od koje su kasnije nastale skladbe koje će se prezentirati u polusatnom performansu. Polaznici ove radionice koristili su računalni program Ableton kao alat za audio produkciju u pristupu kreiranja glazbe inspirirane okolinom, katovima, prostorom Rojca, njegovom prazninom ali i i živošću.

Tags: , , ,

RSS 2.0 | trackback