19/01 2011

Novi spot pulskog rappera MC Cannonea

Novosti

U nedjelju, 16. siječnja 2011., u fast foodu Gale u Puli, snimljen je novi spot pulskog rappera Cannone za pjesmu “Tvoj fast”.

Pjesma se inače nalazi na albumu ‘Topnički dnevnik’ koji je izašao u svibnju 2010. godine, a na skladbi gostuje Martin koji je ujedno i producirao pjesmu.
Ideja o prvom spotu je nastala gotovo osam mjeseci poslije izlaska albuma te je nakon brojnih prijedloga (nagovaranja) suradnika i prijatelja koji su smatrali da “Topnički dnevnik” zaslužuje barem jedan video uradak, u nekoliko dana smišljena i realizirana ideja o spotu ‘Tvoj fast’.

Spot se snimao u Fast foodu Gale pod režijom Igora Burlovića i uz tehničku pomoć Medvid produkcije, a osim Cannonea i Martina, na spotu se pojavljuju i neki od glazbenih suradnika s albuma, poput Deana Bakića, Lenchy te prijatelja iz kvarta, uz nekoliko ‘slučajnih prolaznika’.Radnja spota odvija se na fastu, gdje dvoje repera provode svoje vrijeme te doživljavaju razne šaljive dogodovštine.

Čitava pjesma je ustvari u startu zamišljena kao duhovita kompozicija bez ‘teških riječi’ i aktualnih problematika koje uobičajeno čujemo kod drugih hip-hopera.

Iako je tek sad snimljen spot s albuma “Topnički dnevnik”, Cannone već idući mjesec priprema novi album u suradnji s Filijalom, prigodno nazvan ‘Rapsolutno’.
Na njemu će gostovat Martin, Lenchy, Anonimus te popularni sugrađanin Todor, a produkcija na albumu ne odudara od prošlih projekata pa su tako ovdje i Filijala, Paver, Marino iz Dem crewa te tradicionalni suradnici, Sheky i Martin.

‘Rapsolutno’ će bit praktički deveti album Cannonea, nakon šest solo LP-a, jednog EP-a i kolektivnog mixtapea Dvorac Rojc iz 2006., a u međuvremenu je u suradnji s udrugom Metamedij pokrenuo hip-hop emisiju na Radio Puli nazvanu “Urbani Korak”, koja se može poslušati nedjeljom u 20:10h.
Cannone, Martin i društvo najavljuju i nastup 29. siječnja 2011., u Marelici na Hip-hop Showcaseu, a za veljaču je predviđena i koncertna promocija albuma ‘Rapsolutno’,na lokaciji koja se još treba utvrditi.

Tags: , , , ,

RSS 2.0 | trackback