05/11 2010

Nova glazbena kompilacija “Made in Rojc 03”

Novosti

“Made in Rojc 03″naziv je nove kompilacije koja je nastala na radionici “Snimaj” održanoj ove godine u razdoblju od 01.03. do 29.07.2010., u suradnji udruge Metamedij i Sonitus.
Na kompilaciji se nalazi osam demo bendova: četiri pulska, dva rovinjska i dva labinska benda te se, samim time, mogu čuti različiti glazbeni žanrovi: od alternativnog rocka preko punka do metala.
Cilj same kompilacije je promocija bendova kroz različite medije i preko Net Labela te samog Karlo Rojca kao multikulturalne ustanove.

Konačni produkt radionice prikazan je na festivalu Media Mediterranea 12, a sastojao se od nastupa demo bendova s kojima su radili njihovi budući tonci – polaznici radionice te pripremom za izdavanje kompilacije Made in Rojc 3.

Sama ideja Made in Rojc kompilacije javila se kao potreba za predstavljanjem događaja u Rojcu široj javnosti putem zajedničkog projekta koji ukazuje na postojanje mladih i kreativnih snaga koje se bave aktualnom urbanom glazbom.

Iako se treća glazbena kompilacija stilski razlikuje od prethodne dvije, poveznica im je predstavljanje lokalnih autora i izdavanje glazbene kompilacije, što ih čini jedinstvenima s obzirom na činjenicu da se glazba lokalnih autora rijetko izdaje u cd obliku.

Tags: , ,

RSS 2.0 | trackback