07/10 2011

Natječaj za projekt a + b = ba? – art + blog = blogart?

Natječaji, Novosti

Rok: od 01.12.2011. do 01.01.2012.

JavaMuseum – Forum za Internet tehnologiju u suvremenoj umjetnosti poziva na sudjelovanje u 2. izdanju a+b=ba? – art + blog = blogart? Prijave za sudjelovanje primaju se do 1. prosinca, a projekt će biti objavljen 1. siječnja 2012. godine.

Zahvaljujući dinamičnoj tehnologiji, bloganje predstavljanje najpopularniji način da se započne s Internet aktivnostima orijentiranim prema zajednicama. Također, mnogi umjetnici koriste blogove kako bi informirali javnost o svojim umjetničkim aktivnostima, no ovaj koncept jednako tako koriste kao alternativni način stvaranja online umjetničkih radova.

Međutim, korisnici i umjetnički entuzijasti zbunjeni su poimanjem što je umjetnost – namjerno i nenamjerno.

Od 2000. godine JavaMuseum jedan je od pionira na polju net arta, a 2007. pokrenuo je diskusije otvaranjem 1. verzije a+b=ba? – art + blog= blogart?, koja je postala jedan od njegovih najpopularnijih projekata.

2011. godine, nakon 4 godine rapidnog razvoja online medija, JavaMuseum još bi jednom nastojao istražiti stanje umjetnosti bloganja, kao forme orijentirane prema zajednici i bazirane na njoj, a koja se bavi konceptom umjetnosti online. Pozivaju se umjetnici, koji koriste blogove za izražavanje svojih umjetničkih ideja, da se prijave za sudjelovanje.

Uvjeti:
– prijaviti se mogu maksimalno 2 prijedloga projekta;
– prijavljeni radovi moraju se bazirati na tehnologiji bloga;
– prijavljeni radovi moraju biti objavljeni na vlastitoj Internet adresi (URL);
– primaju se radovi koji su objavljeni nakon 1. siječnja 2008;
– blog mora biti održavan online barem dvije godine unaprijed nakon objave na JavaMuseumu (barem do 31. prosinca 2013.);
– za sudjelovanje obavezno je popuniti prijavnicu;
– kandidat daje pravo da JavaMuseum besplatno koristi fotografije rada za online objavu;
– kandidat potpisuje ugovor o autorizaciji koji je priložen uz prijavnicu.

Izvor

Tags: ,

RSS 2.0 | trackback