31/10 2012

Mreža mladih Hrvatske je objavila natječaj za nagradu za mlade Uključi se! za 2012. godinu.

Natječaji, Novosti

Nagrada za mlade Uključi se! godišnja je nagrada za mlade od 15 do 30 godina starosti koja se dodjeljuje za osobiti doprinos pozitivnim društvenim promjenama u lokalnim zajednicama ili na nacionalnoj razini u širokom polju tema (uključivanje mladih, humanitarni rad, izgradnja mira, razvoj demokracije, zaštita okoliša, mobilnost, lokalni razvoj, integracija, zdravlje, obrazovanje, mediji, slobodno vrijeme, međugeneracijska solidarnost, informiranje, kultura, jednake mogućnosti, nezaposlenost…). Nagradom se želi potaknuti aktivno sudjelovanje mladih u društvenim procesima na lokalnoj i nacionalnoj razini te odati priznanje iznimnom doprinosu mladih u izgradnji društva. Nagradu dodjeljuje Mreža mladih Hrvatske u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, a prvi put je dodijeljena 2011. godine. O pobjedniku ili pobjednici Natječaja odlučit će javnost i povjerenstvo, a na svečanoj dodjeli dobit će statuu, priznanje i novčanu nagradu u vrijednosti 5.000 kn.

KOGA I KAKO KANDIDIRATI?

Moguće je kandidirati pojedince i pojedinke – mlade od 15 do 30 godina. Kandidate/kinje za Nagradu mogu predložiti pojedinci/ke, udruge, institucije i ostale organizacije (bilo koje fizičke ili pravne osobe). Sve kandidature se moraju obrazložiti u pisanom obliku putem internetske stranice www.ukljucise.net. Uz popunjeni obrazac, potrebno je učitati video u trajanju do 1 minute (snimljen mobitelom, foto aparatom ili nekom drugom kamerom) u kojem kandidat/kinja predstavlja sebe i svoj rad. Rok za podnošenje prijava za natječaj za Nagradu za mlade Uključi se! je 25. studenoga 2012. godine.

KAKO IZGLEDA POSTUPAK ODABIRA?

Proces odlučivanja o dobitniku ili dobitnici Nagrade odvijat će se u dva kruga – u prvom krugu glasuje javnost putem internetske stranice www.ukljucise.net, a u drugom krugu peteročlano Povjerenstvo odlučuje o dobitniku ili dobitnici birajući među 5 kandidata ili kandidatkinja koji su dobili najviše glasova u internetskom glasovanju. Povjerenstvo će odluku o dobitniku ili dobitnici donijeti sukladno sljedećim kriterijima:

– korist djelovanja za širu zajednicu,
– inovativnost aktivnosti ili projekta,
– održivost aktivnosti ili projekta,
– stupanj samoinicijativnosti i autonomije djelovanja mladih.

REZULTATI

Internetsko glasovanje trajat će od 26. studenoga do 9. prosinca. Nakon toga će se sastati Povjerenstvo i odabrati dobitnika ili dobitnicu među 5 kandidata ili kandidatkinja koji su dobili najviše glasova u internetskom glasovanju. Nagrada će dobitniku ili dobitnici biti uručena u prosincu na svečanosti dodjele, o čemu će informacije biti uskoro dostupne.


Tags: , , ,

RSS 2.0 | trackback