13/11 2013

Mogućnosti razvoja nezavisnih internetskih medija

Novosti

Platforma Novi prostori govora poziva na otvoreni razgovor o mogućnostima razvoja nezavisnih internetskih medija. Diskusija će se održati tijekom 7. Vox Feminae festivala,  u utorak 19. studenog u 12 sati, u dvorani Müller kina Europa. Mogućnosti razvoja nezavisnih internetskih portala će se analizirati iz različitih perspektiva, u kontekstu zakonskog i financijskog okvira, te medijskih strategija za širenje njihova dosega.

 

Kako su internetski portali najzastupljenija vrsta neprofitnih medija u Hrvatskoj, a ujedno i jedan od najvažnijih čimbenika doprinosa pluralizmu medijskog polja, ovaj otvoreni razgovor nastojat će premrežiti iskustva aktera na tom polju, podcrtati današnje stanje stvari, te istražiti nove modele njihovog održivog rada i djelovanja.
Jedan od primjera funkcioniranja ponudit će izvršna urednica švedskog portala „Feministička perspektiva“ (http://feministisktperspektiv.se/) Jenny Rönngren. Nakon predstavljanja švedskog primjera otvorit će se prostor za pitanja, te za razmjenu mišljenja i iskustava, kako u lokalnom, tako i u globalnom kontekstu.
Feministička perspektiva je švedski internetski portal s domaćim i međunarodnim vijestima, te različitim novinarskim člancima koji pokrivaju područja politike, kulture, gospodarstva, istraživanja i  sporta iz feminističke vizure.

 
Tribina je organizirana uz podršku Zaklade Kultura nova u sklopu Platforme Novi prostori govora, koju čini šest organizacija s područja neprofitnih medija i produkcija, te nezavisne kulture. Nositelji projekta su Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva (nakladnik portala Kulturpunkt.hr), Udruga za promicanje kultura Kulturtreger (nakladnik portala Booksa.hr), nezavisna produkcije Fade In, Prostor rodne i medijske kulture K-zona (nakladnik portala VoxFeminae.net), Savez udruga za razvoj neprofitnih medija N-mreža, te Centar za dramsku umjetnost (nakladnik časopisa Frakcija).
Tribinu će moderirati Gabrijela Ivanov,  urednica portala VoxFeminae.net.

novi01-360x206

Tags:

RSS 2.0 | trackback