16/06 2014

MM16: Digitalni narativi

Novosti

16. Media Mediterranea festival posvećen digitalnim narativima, započeo je 16. lipnja otvaranjem trodnevne radionice remiksiranja koja se održava u Klubu mladih Metamedia. “Remiks identiteta” naziv je glazbene radionice koju vodi etnomuzikolog Milan Đurić,  a pet polaznika prezentirat će multi/interkulturalnost u tradicionalnoj i modernoj elektronskoj glazbi,  predstaviti sempliranje, aranžiranje i masterizaciju na primjeru pojedinih pjesama.

P1060756

Kao rezultat radionice očekuje se suradnja između instrumentalista nacionalnih manjina i repera/producenta modernih urbanih glazbenih žanrova te snimanje pjesme i uvježbavanje živog nastupa.

P1060791

Program festivala nastavio se u večernjim satima, u galeriji Cvajner s početkom u 21 sat kada je nastupio Valent Samardžija, a.k.a NT Wave. Više od sat vremena minimal techna na gitari oživilo je sumorni pulski presezonski ponedjeljak i pružilo glazbeno osvježenje u kojem su naročito uživali mladi turisti koji su se spontano prepustili elektroničkim taktovima te su plesom i ovacijama popratili veći dio nastupa.

Njegov je nastup uvertira razgovornici o prisutnosti lokalne glazbe u lokalnim medijima i javnim prostorima “Ima li ViBRe MiMo etera?” koja će se također održat u Cvajneru, 17. lipnja u 19 sati.

P1060795

NT Wave je član electro performers tima Beat Busters koji se bave inovacijama u području nastajanja glazbe uživo na neobičnim predmetima, i elektroničkim spravama. Suosnivač je udruge ViBRa koja se već godinama ističe u svim domenama glazbe, od produkcije glazbe do zalaganja za njenu veću prisutnost i promociju kako u nas tako i u inozemstvu.

Tags: , , ,

RSS 2.0 | trackback