31/07 2010

media mediterranea najnovije|Engl

Novosti

Festival je prije svega pokrenut kako bi služio promociji kulture te međunarodnoj afirmaciji lokalnih autora, poticanju produkcije lokalnih autora i veće razine znanja na području novomedijskih kultura. S vremenom Festival postaje repoznatljiv kao festival svih kreativnih medija.

Media Mediterranea 1 (1999.) u programu su bili zastupljeni: elektronska i akustična glazba, UV dekoracija, art instalacije, kuhinja makrobiotičke hrane i žongleri. U projekt su osim domaćih umjetnika bili uključene i udruge iz Hrvatske i inozemstva; Playground Collective (D), Tribal Media (NL), Sabor Mladih Istre (HR), Monte Paradiso (HR) te razni artisti i glazbenici iz SAD, Njemačke, Izraela, Čilea, Nizozemske. Glazbeni je dio programa održan na Marleri.
Media Mediterranea 2 (2000.) smo uz već postojeće glazbene sadržaje uvrstili edukativna predavanja o Net kulturi te audio dizajnu. Taj prvi dan programa održan je klubu “Uljanik” u Puli uz sudjelovanje Net kluba Mama iz Zagreba, inžinjera zvuka E. Barbara iz Pule te J. Clarka iz Njemačke koji je izradio kompjuterski emuliranu zvučnu instalaciju. Idućeg se dana na Rtu Marlera, promovirala multimedijalnost u praksi u sklopu koje smo maštovito dekorirali i osmislili prostor u kojem su nastupili umjetnici iz Pule, Zagreba i Berlina. U isto je vrijeme međunarodna mreža udruga Black Box promovirala nešto analogniji zvuk uz gostovanje svoja tri benda. U tri su manje prostorije predstavili svoje zanimljive audio-vizualne instalacije.
Test:

Engleska verzija

RSS 2.0 | trackback